Botiş, ales preşedinte al Comisiei de muncă a PDL

Fostul ministru al Muncii Ioan Botiş a fost ales, duminică, preşedinte al Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială a PDL, el întrunind un număr de 360 de voturi "pentru" şi 28 de voturi "împotrivă" din partea delegaţilor comisiilor judeţene de muncă ale partidului.

334 afișări
Imaginea articolului Botiş, ales preşedinte al Comisiei de muncă a PDL

Botiş, ales preşedinte al Comisiei de muncă a PDL (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

După alegerea sa, Botiş a menţionat că această comisie va fi una extrem de "lucrativă", care îl va sprijini pe ministrul Muncii, Sulfina Barbu, şi ministerul de resort.

El a i-a rugat pe delegaţii din comisiile de muncă judeţene să tranmită comisiei naţionale propunerile lor în legătură cu principalele proiecte din domeniul muncii şi protecţiei sociale.

Botiş a arătat că va merge în teritoriu pentru a avea întâlniri cu sindicatele, patronatele, dar şi cu mediul de afaceri.

Delegaţii democrat-liberali l-au, mai, ales pe Nicolae Ivăşchescu secretar al acestei comisii, în favoarea sa pronunţându-se 348 de participanţi la întrunire, 35 dintre aceştia optând pentru contracandidata sa, Oana Cocoşilă, iar comisia de numărare a voturilor a consemnat şi şapte voturi nule. În cadrul comisiei au mai fost aleşi şapte vicepreşedinţi.

La şedinţa de constituire a comisiei au participat 405 delegaţi. La reuniune au fost prezenţi si premierul Emil Boc, prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase, secretarul general al partidului, Ioan Oltean, ministrul Muncii, Sulfina Barbu.

Fostul ministru al Muncii Ioan Botiş a demisionat din funcţie după un scandal care a avut ca protagonistă Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa, beneficiara unei finanţări cu fonduri europene pentru proiectul "Şansa la demnitate". Soţia fostului ministru, Ligia Botiş, era consilier în cadrul proiectului, fiind retribuită cu 8.000 de lei lunar.

Ioan Nelu Botiş a anunţat, în 20 aprilie, că a demisionat din funcţia de ministru al Muncii. El şi-a cerut scuze pentru situaţia creată şi a arătat că demisia sa este una de onoare. Cu o zi înainte, Botiş anunţase că soţia sa se va retrage din funcţia de consilier în proiectul derulat de Asociaţia "Parteneriat Euractiv" Bistriţa şi că niciunul dintre ei nu a avut vreodată calitatea de fondator sau de membru al asociaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici