BPN al PSD a desemnat-o în unanimitate pe Rovana Plumb drept preşedinte interimar al partidului. Ponta: Votul în unanimitate înseamnă că PSD este unit. Zgonea: Este "cea mai bună soluţie"

BPN al PSD a desemnat-o, miercuri, în unanimitate, pe Rovana Plumb drept preşedinte interimar al partidului. Întrebat, după şedinţa BPN, despre faptul că decizia a fost luată în unanimitate, Victor Ponta a spus că aceasta înseamnă că PSD este un partid unit.

1088 afișări
Imaginea articolului BPN al PSD a desemnat-o în unanimitate pe Rovana Plumb drept preşedinte interimar al partidului. Ponta: Votul în unanimitate înseamnă că PSD este unit. Zgonea: Este "cea mai bună soluţie"

BPN al PSD a desemnat-o în unanimitate pe Rovana Plumb drept preşedinte interimar al partidului (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de "a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere" în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.

Ponta: Votul în unanimitate pentru Rovana Plumb înseamnă că PSD este unit, ca întodeauna

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după şedinţa BPN al PSD, că o susţine "din toată inima" pe Rovana Plumb, preşedintele interimar al partidului, şi că votul în unanimitate pentru Rovana Plumb arată că partidul este unit şi nu se va "rupe", aşa cum ar fi aşteptat unele persoane.

Zgonea: Numirea Rovanei Plumb la conducerea interimară a partidului este "cea mai bună soluţie"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, la finalul şedintei BPN, că numirea Rovanei Plumb la conducerea interimară a partidului este "cea mai bună soluţie".

"O consider pe Rovana Plumb, în acest moment, cea mai bună soluţie. Este preşedintele Consiliului Naţional şi este singurul om rămas în picioare ca funcţie validată de Consiliul Naţional, care conduce între două Congrese orice partid dintr-un stat democratic", a afirmat Zgonea.

El a ţinut să precizeze că un preşedinte interimar nu poate să semneze listele unui partid pentru alegerile parlamentare şi nici protocolul unei alianţe la alegerile parlamentare, potrivit legii partidelor politice.

În ceea ce priveşte situaţia din partid, Valeriu Zgonea a declarat că "în acest moment moment lucrurile s-au tranşat" şi a infirmat zvonurile potrivit cărora ar fi intenţionat să candideze la şefia partidului.

Potrivit lui Zgonea, social-democraţii vor trebui să hotărască, în cadrul Comitetului Executiv, dacă PSD va continua guvernarea împreună cu UNPR şi ALDE, dar şi care va fi strategia partidului pentru următoarea sesiune parlamentară şi pentru alegerile locale.

Valeriu Zgonea a ţinut să precizeze că Victor Ponta, în calitate de premier, are încă "un cuvânt greu de spus" şi a afirmat că împreună cu Rovana Plumb, preşedinte interimar, Liviu Dragnea, coordonator politic, şi Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD, partidul poate să câştige viitoare alegeri.

"România are nevoie de un partid social-democrat care să fie ferm, decis, dar care să fie în acelaşi timp un partener credibil pentru cetăţeni, pentru Uniunea Europeană şi structurile euro-atlantice. Acesta este obligaţia noastră cea mai mare, în acest moment, să fim corecţi cu angajamentele pe care le-am facut din 2012 şi până acum", a subliniat Zgonea.

Social-democratul a mai spus că PSD a demonstrat că poate guverna ţara şi a afirmat că acest lucru s-a văzut şi în ceea ce priveşte activitatea Camerei Deputaţilor, unde PSD nu a numit o persoană care să nu ştie să numere şi să afecteze 6,5 milioane de pensionari, ci pe cineva care "îşi asumă responsabilitatea", chiar împotriva voinţei unor colegi de partid.

Valeriu Zgonea a salutat, de asemenea, reîntoarcerea lui Ion Iliescu la şedinţele partidului şi a afirmat că acesta a avut un cuvânt greu de spus.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici