NEWS ALERT. Moţiunea va fi citită azi în plen, dar dezbaterea şi votarea va avea loc după decizia CCR

Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis că moţiunea de cenzură va fi citită în şedina de joi, de la ora 16.00, dar dezbaterea şi votarea va avea loc după decizia CCR.

1919 afișări
Imaginea articolului NEWS ALERT. Moţiunea va fi citită azi în plen, dar dezbaterea şi votarea va avea loc după decizia CCR

BPR decide amânarea dezbaterii moţiunii de cenzură până după decizia CCR

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a fost prezent la şedinţă şi a anunţat că nu votează.

„Sunt prezent şi nu votez,. Din punct de vedere constituţional şi regulamentar, ceea ce aţi votat azi (joi - n.r.) reprezintă o încălcare a pricipiului constituţional şi al statului de drept. Împiedicarea derulării procedurii moţiunii de cenzură - asta înseamnă. Mai mult, există o altă decizie a CCR care spune că termenul de 3 zile nu se poate prelungi la nesfârşit şi se invocă celeritatea în ceea ce priveşte dezbaterea şi votarea. Obligaţia noastră e să acţionăm în cadru constituţional şi regulamentar. Deşi e o propunere formulată de un coleg de coaliţie, dar trebuie să ştiţi că nu voi vota niciodată o propunere neconstituţională care pune în pericol democraţia”, a spus în şedinţa BPR Ludovic Orban.

Deputatul Florin Roman (PNL) spune că iniţiatorii moţiunii de cenzură sunt cei care nu au respectat procedurile constituţionale.

„I-am urmărit argumentaţia constituţională. Dacă aţi fi respectat toţi paşii, nu am fi fost aici.Nu am înţeles de ce aţi pus umărul pentru dărâmarea guvernului. Cred că esenţial este să avem stabilitate”, afirmă Roman.

Propunerea de amânare, aprobată cu voturile PSD, a fost făcută de UDMR.

„Asistăm la naşterea actului de naştere a USL 2.0”, a comentat Ionuţ Moşteanu (USR PLUS).

Reprezentanţii AUR au spus că se vor adresa CCR.

Potrivit art 113 din Constituţie, aliniat 3, moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici