Iohannis cere AGENDA de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului/ Barna: Eu am încredere că preşedintele înţelege gravitatea situaţiei

Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis luni, o scrisoare prim-ministrului României, Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului, după ce ministrul Justiţiei a afirmat că la PSD s-a agreat că amnistia şi graţierea vor fi ultima soluţie.

4595 afișări
Imaginea articolului Iohannis cere AGENDA de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului/ Barna: Eu am încredere că preşedintele înţelege gravitatea situaţiei

Iohannis cere agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului

”Stimată doamnă Prim-ministru, în vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituţie, vă solicit să îmi transmiteţi agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului. Învederez că obligaţia comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009. Potrivit dispoziţiilor menţionate, agenda de lucru a şedinţei Guvernului se comunică autorităţilor publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum şi documentele însoţitoare respective, cu cel puţin 24 de ore înainte de ziua şedinţei Guvernului”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis MEDIAFAX.

Barna: Eu am încredere că preşedintele înţelege gravitatea situaţiei

Liderul USR, Dan Barna, a catalogat, luni, ca fiind ”un lucru foarte bun” decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a cere ordinea de zi a fiecărei şedinţe de guvern. El a mai spus că are încredere că şeful statului ”înţelege gravitatea situaţiei”.

”Am văzut că preşedintele Iohannis a cerut agenda şedinţelor de guvern şi acest lucru este unul foarte bun. Subiectul referendumului anunţat de la OUG 13, faţă de acum un an avem un milion de români care a spus că nu mai vrea penali în funcţii publice. Cine vrea aministie şi graţiere? Vâlcov, Vasilescu, oameni cu probleme penale. Românii vor altceva. Eu am încredere că preşedintele înţelege gravitatea situaţiei. Amnistia şi graţierea înseamnă mii de infractori, violatori,hoţi, bătăuşi ameninţând familiile din România. Este mult mai grav decât faptele de corupţie ale lui Dragnea şi politicienilor”, a declarat Dan Barna.


Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni dimineaţă, că soluţia amistiei şi graţierii reprezintă, la acest moment, ultima soluţie de îndreptare a unor abuzuri, deoarece există şi alte metode legislative care pot fi adoptate.

„Dacă există alte soluţii legislative, evident, de îndreptare a abuzurilor comise, evident şi normal s-a exprimat acordul cu respectivele soluţii. Dacă nu, s-a agreat ideea ca amnistia, graţierea să fie ultima soluţie de îndreptare a respectivelor abuzuri. Ne aflăm în acest stadiu”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus, duminică, la CN PSD, că nu ştie când sau cum dar PSD - ALDE are obligaţia să dea un OUG pe amnistie şi graţiere pentru a fi reparate toate nedreptăţile care s-au făcut în Justiţie.

”Dacă cineva găseşte alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acţiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptăţile care s-au întâmplat în România şi care se întâmplă în continuare, toate abuzurile din justiţie, altele decât graţierea şi amnistia, va avea tot sprijinul partidului şi al meu personal. Dacă nu, nu mai ezitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD, PSD-ALDE are şi această obligaţie, să repare nedreptăţile. Ca să nu-şi mai taie venele cei din presa cu epoleţi şi toţi ăai pklătiţi de Sorosică pri n Bitcoins, aţi văzut că toate lucrurile ies la iveală, domnule, inventaţi ceva, găsiţi o decizie CCR, o virgulă într-o decizie a CCR să spuneţi - aceste două acte normative, trei, cinci acte normative nu sunt aplicabile lui Liviu Dragnea şi închidem subiectul. Ieşiţi toţi din această capcană în care ei personalizează toate aceste intenţii ca şi sunt sunt date pentru mine”, a spus liderul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici