Bucureşti. Robert Negoiţă, de acord cu decalarea programului, nu cu închiderea şcolilor

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, crede că decalarea programului poate fi o măsură bună în contextul situaţiei epidemiologice actuale din Capitală, dar spune că închiderea şcolilor ar fi ultimul lucru la care autorităţile trebuie să se gândească.

277 afișări
Imaginea articolului Bucureşti. Robert Negoiţă, de acord cu decalarea programului, nu cu închiderea şcolilor

Robert Negoiţă, de acord cu decalarea programului, nu cu închiderea şcolilor

Robert Negoiţă a declarat, la RFI, începe să se resimtă foarte tare oboseala populaţiei, care suportă din ce în ce mai greu măsurile de restricţie.

El spune că decalarea programului de lucru este o măsură foarte bună.

„Decalarea programului consider că este o măsură foarte bună, să nu intre la lucru, mai ales acolo unde e mult personal, cum sunt instituţiile publice, dar nu numai, să nu se intre la oră fixă, adică la ora 8 sau 7.30, ci să se facă un program astfel încât pe durata a jumătate de oră sau o oră să fie intrarea, astfel încât să se evite aglomeraţia la intrare”, spune Negoiţă.

Primarul Sectorului 3 spune însă că închiderea şcolilor este ultimul lucru la care ar trebui să se gândească autorităţile.

„Mi-e greu să mă pronunţ, dar din perspectivă umană şi ca tată, cred că ar fi ultima măsură la care ar trebui să ne gândim, pentru că elevii au nevoie să meargă la şcoală, au nevoie să iasă din casă, au nevoie să înveţe, să socializeze, au nevoie de şcoală, au nevoie de normalitate. Deja, începe să se resimtă foarte tare oboseala populaţiei, care suportă din ce în ce mai greu aceste măsuri de restricţie”, a mai spus Robert Negoiţă.

Întrebat de ce nu se iau totuşi măsuri mai dure, ţinând cont de rata mare de infectare din Bucureşti şi dacă ezitarea autorităţilor are de-a face cu faptul că măsurile ar fi nepopulare, Robert Negoiţă a răspuns: „Cred că orice lider trebuie să fie cu mare atenţie şi la dorinţa cetăţenilor sau mai ales la dorinţa, la opinia, altfel, ne situăm în afară. Evident că atunci când situaţia este foarte gravă, pot fi luate măsuri temporar şi mai nepopulare, dar deja măsurile pe care le avem acum sunt nepopulare, haideţi să acceptăm că normalitatea este aceea de a le implementa corect, or aici avem ceva dificultăţi”.

Rata de infectare din Bucureşti a depăşit şase cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici