Budăi: Nu vorbim de o îngheţare a salariilor, ci vorbim de o neintervenţie pe o perioadă limitată

  • Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune, marţi, că nu va fi o îngheţare a salariilor bugetarilor, ci „de o neintervenţie pe o perioadă limitată”.
  • El afirmă că, în continuare, vor fi făcute angajări în Educaţţie şi Sănătate.
1044 afișări
Imaginea articolului Budăi: Nu vorbim de o îngheţare a salariilor, ci vorbim de o neintervenţie pe o perioadă limitată

„Pe o perioadă de câteva luni să nu mai fie intervenţie asupra legii salarizării. Suntem într-un contract cu Banca Mondială. Punem la dispoziţia Băncii Mondiale datele, astfel încât să avem oglinda unde suntem acum şi să ştim ce măsuri să luăm. Deci nu vorbim de o îngheţare a salariilor, ci vorbim de o neintervenţie pe o perioadă limitată”, spune Marius Budăi.

Întrebat dacă mai pot creşte salariile până la finalul anului, ministrul Muncii spune că este „o decizie pe care coaliţia o va lua”.

„Acolo unde este nevoie de o intervenţie, aţi văzut acele echilibrări între sporurile venite din fonduri europene şi PNRR, coaliţia a înţeles şi a intervenit pentru a nu avea scurgeri de personal dintr-o parte în alta, dar nu vorbim de majorarea salariului din lună în lună, pentru că suntem în luna aprilie şi am majorat salariile în luna ianuarie, ci vorbim o neintrervenţie asupra legii salarizării, astfel încât analiza de impact pe care o avem când plecăm în analiza finală pentru a crea noua lege a salarizării să nu fie modificată pe parcurs”, adaugă Budăi.

El afirmă că vor fi excepţii la angajări în sistemul de educaţie şi sănătate.

„Acolo vor fi excepţii. Mai mult, vor fi excepţii la persoanele cu dizabilităţi”, încheie Budăi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici