Bugetul Ministerului Agriculturii a fost aprobat, suplimentarea de 2,1 miliarde lei a fost respinsă

Plenul Parlamentului a aprobat, joi, bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, respingând amendamentul adoptat în comisiile de buget-finanţe privind suplimentarea bugetului MADR cu 2,1 miliarde lei.

39 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Agriculturii a fost aprobat, suplimentarea de 2,1 miliarde lei a fost respinsă

Bugetul Ministerului Agriculturii a fost aprobat, suplimentarea de 2,1 miliarde lei a fost respinsă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au aprobat, sâmbătă, suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii, pentru 2010, cu 2,1 miliarde de lei, de la suma de 9,3 miliarde de lei propusă iniţial.

Potrivit motivării amendamentului, se urmărea susţinerea din fonduri naţionale în 2010 a ajutoarelor de stat posibil a fi acordate producătorilor agricoli ca urmare a notificării Comisiei Europene.

Amendamentul în acest sens a fost respins în plen cu 137 de voturi "pentru", 147 "împotrivă" şi patru abţineri.

Totodată, parlamentarii au aprobat două amendamente, prin redistribuire de fonduri. Primul amendament prevede realocarea a 60 de milioane de lei pentru începerea lucrărilor la centrele zonale ale APIA, iar cel de-al doilea redistribuirea în interiorul bugetului MADR a 7,251 milioane lei pentru reabilitarea Canalului CA1-Pietroiu Ştefan Cel Mare din judeţul Călăraşi.

Bugetul MADR a fost aprobat cu 148 de voturi "pentru" şi 130 "împotrivă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici