Bugetul Ministerului Mediului pentru restituirea taxei auto, suplimentat cu 650 milioane de lei din Fondul de rezervă

Guvernul a decis, miercuri, să suplimenteze cu 650 milioane de lei bugetul Ministerului Mediului pentru restituirea taxei auto, din Fondul de rezervă bugetară al Executivului prevăzut pe acest an, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nelu Barbu.

669 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Mediului pentru restituirea taxei auto, suplimentat cu 650 milioane de lei din Fondul de rezervă

Ministerul Mediului a suplimentat bugetul cu 650 milioane lei pentru restituirea taxei auto

„Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Mediului din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019. Este vorba despre o suplimentare cu 650 de milioane de lei pentru a se acorda banii plătiţi pentru timbrul de mediu, taxa auto, în funcţie de denumirea pe care a avut-o această taxă de-a lungul timpului. Ştiţi că termenul limită este de 30 iunie. Până acest moment au fost plătite deja sume totale în valoare de 3,1 miliarde de lei”, a afirmat Nelu Barbu.

ANAF a restituit în perioada 3 - 5 iunie 2019, la nivel naţional, suma de 700 milioane de lei către 420.000 de contribuabili, sumă ce reprezintă taxe auto achitate de către aceştia în perioada 1 ianuarie 2007 - 31 ianuarie 2017.

La finele lunii mai, ministrul Finanţelor anunţa trasferul a 700 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului în cel de mediu pentru ca cei care au depus cereri de restituire a taxei auto, prin hotărâre de Guvern. Ministrul anunţa iniţial că banii vor fi retituiţi în totalitate până la sfârşitul lunii mai.

Taguri:
taxa,
auto,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici