Bugetul Ministerului Muncii a fost aprobat în comisiile din Parlament

  • Bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale a fost aprobat, marţi, în comisiile raportoare din Parlamentul României.
  • În anul 2024, bugetul MMSS creşte cu 13,3%, de la 66,9 miliarde lei, la 75,9 miliarde lei.
115 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Muncii a fost aprobat în comisiile din Parlament

Comisiile de specialitate, respectiv Comisia reunită de Muncă şi Comisia reunită de Buget Finanţe au aprobat bugetele Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale şi al Casei Naţionale de Pensii Publice.

Potrivit Ministerului, în anul 2024, bugetul Ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale creşte cu 13,3% de la 66,9 miliarde lei la 75,9 miliarde lei, iar cel al Casei Naţionale de Pensii Publice creşte cu 20,3% la 135 de miliarde de lei.

„Sumele acoperă principalele obiective ale Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale inclusiv majorarea şi recalcularea pensiilor din 2024 stabilite în baza Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de #pensii, precum şi creşterea alocaţiilor pentru copii cu 13,8%. În 2024 sunt prevăzute subvenţii de 25.159.024.000 lei din Bugetul de Stat pentru echilibrarea Bugetului Asigurărilor Sociale de stat. Alte aproximativ 30 de miliarde de lei reprezintă beneficiile de asistenţă socială: alocaţii de stat pentru copii, indemnizaţii, stimulente şi sprijin acordate pentru creşterea copilului, drepturi acordate persoanelor cu handicap, ajutoare sociale (Venitul Minim de Incluziune), sume acordate pentru compensarea/plafonarea facturilor aferente consumului de energie electrică/gaze naturale/energie termică, alte beneficii de asistenţă socială: transport şi dobândă pentru persoane cu dizabilităţi, ajutoare de încălzire în sezonul rece”, potrivit unei postări pe Facebook a Ministerului.

„Este un buget sustenabil care asigură atât banii pentru majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2024, cât şi recalcularea pensiilor din septembrie 2024 care va elimina inechităţile. Avem banii necesari şi pentru majorarea alocaţiilor pentru copii cu 13,8%, cât şi pentru implementarea Venitului Minim de Incluziune”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici