Turcan: Au fost plătite primele restanţe faţă de producătorii de film

  • Marţi au fost plătite primele restanţe faţă de producătorii de film, a anunţat ministrul Culturii, Raluca Turcan.
  • Ea spune că au fost decontate două proiecte, ambele cu participare a unor parteneri internaţionali, în valoare totală de 5,4 milioane lei.
66 afișări
Imaginea articolului Turcan: Au fost plătite primele restanţe faţă de producătorii de film

Ministrul Culturii susţine că „este vital să restabilim încrederea în relaţia de parteneriat cu statul român şi în obligaţiile pe care statul şi le asumă faţă de investitorii din mediile culturale şi creative”.

Raluca Turcan arată că realizarea primelor plăţi pentru ajutorul de stat angajat prin acorduri semnate în anul 2018 şi 2019, precum şi publicarea procedurii de gestionare, soluţionare şi decontare a plăţilor de către Oficiul de Film şi Investiţii Culturale, reprezintă un moment important în reluarea normalităţii pentru industria de film în România.

„În baza unor sentinţe deja definitive la momentul preluării acestui program, astăzi au fost decontate două proiecte, ambele cu participare a unor parteneri internaţionali, în valoare totală de 5,4 milioane lei. Aceşti producători au adus în România, în perioada 2019 – 2020, peste 3,5 milioane de euro şi, pentru că am întârziat atât în respectarea acordurilor semnate şi executarea acestor sentinţe, vom mai achita anul viitor peste 500.000 lei”, susţine ministru.

Raluca Turcan şi-a exprimat convingerea că 2023 va fi ultimul an în care România se află pe lista datornicilor şi că eforturile de a reporni schema de sprijin pentru producţii audiovizuale vor face ca România să redevină o destinaţie atractivă pentru investiţiile în producţia de film.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici