Bugetul Senatului pentru 2023, cu aproape 8% mai mare decât în 2022

Limita de cheltuieli stabilită pentru Senat, pentru anul 2023, este în sumă de 238,8 milioane lei credite bugetare, cu 7,81% mai mare decât bugetul actual al Senatului aprobat pentru 2022, anunţă preşedintele interimar al instituţiei, Alina Gorghiu: „Era normal să fie o limită mai mare a bugetului”.

295 afișări
Imaginea articolului Bugetul Senatului pentru 2023, cu aproape 8% mai mare decât în 2022

„În şedinţa Biroului permanent al senatului a fost introdus pe ordinea de zi pentru plen bugetul pe 2023. Limita de cheltuieli stabilită pentru Senatul României, pentru anul 2023, este în sumă de 238.823 mii lei credite bugetare. Aceasta este cu 7,81% mai mare decât bugetul actual al Senatului aprobat pentru 2022. Era normal să fie o limită mai mare a bugetului Senatului pe 2023, dat fiind faptul că în 2022, bugetul Senatului a fost raportat la anul anterior, de pandemie, lucru care din păcate ne-a costat destul de mult, eram la un moment dat, la jumătatea anului, când am preluat conducerea Senatului, în imposibilitatea de a achita facturile de energie, de carburant, eram în imposibilitatea de a onora activităţile de diplomaţie parlamentară”, spune Alina Gorghiu.

Ea afirmă că au fost au fost „discuţii consensuale” în Biroul Permanent al Senatului.

„Vom vedea în plen care vor fi reacţiile. Secretariatul general, cu acceptul Biroului Permanent, au proiectat acest buget pe 2023 astfel încât să fie necesar desfăşurării corespunzătoare a activităţii instituţiei. Îl considerăm în limitele de funcţionare normală, fără niciun fel de extravaganţă din partea senatorilor sau a personalului Senatului. Cred că astăzi (luni - n.r.) bugetul va fi transmis prin votul senatorilor ministerului de Finanţe, astfel încât să se cunoască limitele în care noi ne desfăşurăm activitatea din punct de vedere bugetar”, încheie preşedintele interimar al Senatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici