Buletinele de vot pentru referendum vor fi tipărite în culori diferite

Buletinele de vot conţinând cele două probleme supuse referendumului în 22 noiembrie vor fi tipărite în două culori, negru şi albastru, cetăţenii putând opta doar pentru unul dintre cele două scrutine, respectiv alegerea preşedintelui sau problema referendumului, ori pentru amândouă.

125 afișări
Imaginea articolului Buletinele de vot pentru referendum vor fi tipărite în culori diferite

Buletinele de vot pentru referendum vor fi tipărite în culori diferite (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de marţi al Prefecturii Bucureşti, în 22 noiembrie, cetăţenii cu drept de vot pot opta în momentul în care se prezintă la secţia de votare doar pentru alegerea preşedintelui României sau doar pentru problema referendumului, dar şi pentru amândouă scrutinele, caz în care alegătorul va primi trei buletine.

"Alegătorul care va dori să îşi exercite dreptul de vot doar pentru referendum va primi două buletine de vot corespunzătoare celor două întrebări, neavând posibilitatea de a opta doar pentru o întrebare sau alta", precizează sursa citată.

De asemenea, alegătorul care va dori să voteze doar pentru alegerea preşedintelui României va primi un singur buletin de vot, iar cel care va vota atât pentru preşedinte, cât şi pentru referendum va avea trei buletine de vot. În acest sens, prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a transmis tuturor primăriilor de sector o recomandare prin care a cerut instituţiilor "să asigure o practică unitară la nivelul tuturor secţiilor de votare din Capitală".

Astfel, urnele care vor fi folosite pentru referendum vor fi inscripţionate cu menţiunea "referendum naţional, nr. întrebării, precum şi textul acesteia".

Buletinele de vot conţinând cele două probleme supuse referendumului vor fi tipărite în culori diferite, buletine de vot nr. 1 în culoarea negru, iar buletinul de vot nr. 2 în culoarea albastru, precizează sursa citată.

Totodată, Biroul Electoral Central a decis că introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată nu atrage nulitatea acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici