Buruiană despre indemnizaţia provizorie: "Ce atâta agitaţie că se dă o sumă de tot rahatul?"

Foştii deputaţi care au solicitat acordarea a trei indemnizaţii de parlamentar până vor găsi un nou loc de muncă sau până se vor pensiona susţin că au făcut acest lucru legal, cei mai mulţi neştiind ce lege le permite acest lucru, Daniela Buruiană considerând că "e o sumă de tot rahatul".

17 afișări
Imaginea articolului Buruiană despre indemnizaţia provizorie: "Ce atâta agitaţie că se dă o sumă de tot rahatul?"

Buruiană despre indemnizaţia provizorie: "Ce atâta agitaţie că se dă o sumă de tot rahatul?" (Imagine: Mediafax Foto)

"Ce atâta agitaţie că se dă o sumă de tot rahatul? Nu am făcut decât să respectăm legea care spune că, dacă nu ai alte surse de venit, poţi solicita indemnizaţia pe trei luni. Nu ştiu legea cum se cheamă", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, fostul deputat Daniela Buruiană.

Ea a spus că de la Direcţia de Personal a Camerei Deputaţilor a aflat că poate solicita indemnizaţia pe trei luni, până îşi găseşte un nou loc de muncă.

Fostă europarlamentar, Daniela Buruiană a precizat că şi Parlamentul European "oferă aşa ceva", adică nişte compensaţii financiare atât pentru foştii parlamentari cît şi pentru foştii angajaţi ai acestora. "Şi e în euro!", a adăugat Buruiană.

"Lista cu foştii deputaţi care solicită indemnizaţia demonstrează că aceştia sunt oameni corecţi, care nu au avut o altă sursă de venit pe perioada mandatului", a opinat fostul deputat PRM Ştefan Baban.

După 12 ani de activitate parlamentară, Baban îşi caută un nou loc de muncă. El s-a arătat nemulţumit de faptul că presa se interesează de foştii parlamentari şi nu de "averile nemăsurate ale unora".

"Este dreptul meu legal să solicit acordarea a trei indemnizaţii. S-a introdus chestia asta în Statutul parlamentarilor pentru a nu se trezi nişte oameni că nu au încotro s-o apuce", a declarat, pentru MEDIAFAX, fostul deputat PRM.

Fostul deputat UDMR Konya Sandor Hamar a depus la Departamentul Personal de la Camera Deputaţilor o adeverinţă de la fisc că nu are alte venituri.

El a spus că această adeverinţă era opţională. "Am solicitat acordarea de indemnizaţie pentru că cererea mea de pensionare anticipatã, am trecut de 60 de ani, va dura circa 4 luni şi până atunci nu doresc să lucrez", a explicat, pentru MEDIAFAX, Konya Hamar Sandor. El a fost deputat al UDMR începând cu 1992, adicã timp de 16 ani.

Fostul deputat al PC Ioan Ţundrea a spus că nici el nu a avut afaceri sau alte venituri, ci doar indemnizaţia de parlamentar. "Este o lege care permite să soliciţi acordarea a trei indemnizaţii de parlamentar",a adăugat fostul deputat PC.

"Suntem şi noi oameni şi avem şi noi acelaşi şoc al schimbării statutului şi al căutării unui nou loc de muncă", a declarat, pentru MEDIAFAX, fostul deputat al PSD, Radu Podgoreanu.

În opinia lui Podgoreanu, acordarea a trei indemnizaţii pentru foştii parlamentari nu este un abuz sau un privilegiu, pentru că au dat dovadă de transparenţă şi nu au avut alte activităţi pe perioada mandatului.

El a arătat că acordarea de indemnizaţii a fost pervăzută de "Regulament" şi ca "există un număr mare de Parlamente care practică acest lucru".

"Eu nu am avut decât ocupaţia de parlamentar . Revenirea nu se face de azi pe mâine. Trebuie găsit un loc de muncă şi nu va fi uşor pentru că majoritatea va trebui să găsim un loc de muncă în zona extrabugetară", a opinat fostul deputat PSD.

Citeşte şi:

Mohora, Buruiană şi Muşetescu, printre foştii deputaţi care cer indemnizaţie tranzitorie la Cameră

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici