Butunoiu (PSD): Adjunctul SPP a afirmat ferm că nu se poate întâmpla ce suspicionează Parlamentul

Preşedintele comisiei parlamentare de anchetă a posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide, Daniel Butunoiu, a declarat, marţi, după audierea adjunctului SPP, generalul Daniel-Ion Bălaşa, că acesta a afirmat „ferm” că nu se poate întâmpla „ceea ce suspicionează Parlamentul”.

547 afișări
Imaginea articolului Butunoiu (PSD): Adjunctul SPP a afirmat ferm că nu se poate întâmpla ce suspicionează Parlamentul

Foto: Mediafax Foto/Andreea Alexandru

„Astăzi am audiat un specialist care ne-a explicat ce înseamnă munca dumnealui şi dacă se pot, cumva, întâmpla incidente de genul pe care le suspicionează Parlamentul prin acea Hotărâre de înfiinţare a Comisiei. După afirmaţiile ferme ale dânsului, după părerea dânsului, aceste lucruri nu se pot întâmpla. Rămâne să ne convingem, pe parcursul următoarelor şedinţe, dacă este aşa sau nu”, a declarat, marţi, la Parlament, preşedintele comisiei de anchetă SPP, senatorul PSD Daniel Butunoiu.

El a precizat că adjunctul SPP a oferit răspunsuri „foarte bune”.

„Ne-a convins că SPP are în componenţa lui cadre extrem de bine pregătite. A adus şi foarte multe lămuriri şi răspunsuri foarte bune la întrebările membrilor comisiei”, a menţionat Butunoiu.

Preşedintele comisiei de anchetă SPP a spus că audierea s-a desfăşurat cu uşile închise, fără să fie permis accesul presei, pentru că „sunt foarte multe aspecte legate de specificul şi de modalităţile de lucru ale acestui serviciu şi care nu pot fi spuse public” şi că decizia a fost luată „la solicitarea dlui general”.

„E vremelnic să spunem azi că avem creionată o concluzie”, a precizat Butunoiu, despre ancheta desfăşurată de comisie.

Comisia parlamentară de anchetă a posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice l-a audiat, marţi, pe generalul de brigadă Daniel-Ion Bălaşa, şedinţa fiind închisă accesului jurnaliştilor. Începând cu anul 2016, Daniel-Ion Bălaşa ocupă funcţia de adjunct al directorului SPP, iar între 2006 şi 2016 a ocupat diverse funcţii de conducere în Serviciul de Protecţie şi Pază. Presa nu a avut acces la lucrările comisiei. Jurnaliştilor nu le-a fost permis să asiste nici măcar la tradiţionalul cuvânt de deschidere al preşedintelui Comisiei de anchetă. Audierea precedentă, cea a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost transmisă în direct pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Butunoiu a anunţat, marţi, că membrii comisiei au votat o listă a persoanelor care vor fi invitate la audieri, printre care foşti preşedinţi şi premieri, dar şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Am votat, în unanimitate, o serie de nume ce se propune a fi chemate la audieri. Pe această listă se află Liviu Dragnea, premierul Dăncilă, foştii preşedinţi Ion Iliescu, Traian Băsescu, Emil Constantinescu, foşti premieri, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Victor Ponta”, a declarat, marţi, la Parlament, preşedintele comisiei de anchetă privind eventuala implicare a SPP în activitatea partidelor politice, senatorul PSD Daniel Butunoiu, la finalul unei şedinţe a comisiei.

El a adăugat că va fi invitat şi directorul SPP, Lucian Pahonţu. „Este una din persoanele vizate direct de această anchetă”, a indicat Butunoiu.

Şeful comisiei SPP a precizat că rămâne ca membrii comisiei să stabilească un calendar al audierilor „în funcţie de disponibilitatea de program a persoanelor propuse a fi invitate”.

Butunoiu a adăugat că lista conţine „în jur de zece" persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici