C.V.Tudor ameninţă cu acţiuni în instanţă ANI şi publicaţia Kamikaze

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a ameninţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va iniţia acţiuni în instanţă împotriva publicaţiei Kamikaze şi împotriva conducerii ANI, cerându-le fiecăreia daune în valoare de 10 miliarde de lei vechi.

32 afișări
Imaginea articolului C.V.Tudor ameninţă cu acţiuni în instanţă ANI şi publicaţia Kamikaze

C.V.Tudor ameninţă cu acţiuni în instanţă ANI şi publicaţia Kamikaze (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

"Am dat în judecată revista Kamikaze, am să cer în instanţă 10 miliarde de lei vechi. Azi îi voi da în judecată şi pe cei de la ANI, instituţie condusă de doi infractori - Alexandru Macovei şi Horia Georgescu. În Europa nu există nicio instituţie similară ANI, care este o instituţie de tip Gestapo", a spus Vadim Tudor.

Întrebat ce daune cere ANI, europarlamentarul a anunţat că probabil va cere tot suma de 10 miliarde de lei vechi.

"Încă nu ne-am fixat asupra unei sume, probabil tot 10 miliarde, cât le cerem ălora de la Kamikaze. Tot 10 miliarde cerem şi la ANI. Să dovedească ei că eu am primit vreun ban sau am semnat ceva. Nu au cum să dovedească, pentru că nu s-a întâmplat aşa ceva", a mai spus tribunul.

Întrebat când va depune cele două plângeri despre care vorbeşte, Corneliu Vadim Tudor a spus că plângerea împotriva publicaţiei ar putea fi depusă vineri, dacă nu urmând să fie depusă împreună cu plângerea care vizează ANI, luni dimineaţă.

"Azi voi semna plângerea pentru Kamikaze şi dacă mai e deschis la Tribunal avocaţii o depun azi. Dacă nu, o vor depune luni, şi până atunci facem şi plângerea penală împotriva ANI", a spus Corneliu Vadim Tudor.

Pe de altă parte, legat de cercetarea ANI, europarlamentarul PRM a mai spus că, potrivit legii ANI, europarlamentarii nici măcar nu figurează printre categoriile de demnitari care sunt obligate să depună declaraţii de avere şi interese.

În plus, Vadim Tudor a ţinut să precizeze că nu deţine nicio colecţie de artă, având în posesie doar câteva "desene ieftine", dar precizând în schimb că deţine o colecţie de documente şi de autografe a cărei valoare este inestimabilă.

"Eu am dat banii pe documente, alţii au dat banii pe bijuterii pentru amante sau pe băutură. Cine are dreptul să vină acasă la mine şi să verifice colecţiile mele? (...) Se doreşte sufocarea noastră financiară", a subliniat Vadim Tudor, ţinând să arate în conferinţa de presă două dintre documentele pe care le deţine, unul constând în autografe ale lui Napoleon, iar celălalt într-o diplomă semnată de Adolf Hitler şi acordată unui inginer român în 1943.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat în urma unui material de presă dat publicităţii în urmă cu câteva zile şi a început verificarea averii europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse din instituţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici