C.V. Tudor: Geoană şi Tăriceanu au încercat să mă folosească împotriva lui Băsescu

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, miercuri, la Craiova, că liderul PSD, Mircea Geoană şi cel al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, au încercat să îl folosească pentru a-l "doborî" pe preşedintele Traian Băsescu, menţionând totodată că nu îl leagă nicio prietenie de şeful statului.

13 afișări
Imaginea articolului C.V. Tudor: Geoană şi Tăriceanu au încercat să mă folosească împotriva lui Băsescu

C.V. Tudor: Geoană şi Tăriceanu au încercat să mă folosească împotriva lui Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul PRM este convins că preşedintele Traian Băsescu nu va uita de evenimentul din Parlament la prezentarea Raportului Tismăneanu, atunci când a fost fluierat, iar pe un banner apărea o caricatură în care şeful statului se afla în spatele unor gratii.

"Băsescu nu va uita nici până în mormânt ce i-am făcut eu în Parlament, atunci când l-am băgat fără anestezie la puşcăria mafioţilor. El a greşit atunci. Noi le-am spus atunci să ne lase câte zece minute pe fiecare partid parlamentar, pentru că acolo era insultată grav Biserica Ortodoxă Română, în aşa-zisul Raport de demascare a comunismului", a declarat Corneliu Vadim Tudor.

El consideră că preşedintele Traian Băsescu a fost "prost sfătuit" atunci când nu a fost de acord să permită reprezentanţilor partidelor parlamentare să-şi spună punctul de vedere legat de Raportul Tismăneanu.

"Băsescu, nu ştiu cine l-a sfătuit, n-a fost de acord să ne lase să vorbim. N-a fost de acord, asta a fost situaţia. Am încropit rapid nişte fluiere din plastilină, am pictat repede cu carioca pe bannerul ăla pe care am scris «puşcăria mafioţilor» şi i-am stricat plăcerea", a mai spus liderul PRM.

Vicepreşedintele Senatului a afirmat că nu îl leagă o prietenie de şeful statului şi a apreciat că există un plan prin care preşedintele Traian Băsescu ar urma să fie suspendat.

"Nu e prietenie între mine şi Băsescu. Ei ne-au împins la o anumită bunăvoinţă unul faţă de altul. Nu pot să zic că avem alianţă, prietenie nici atât. Ce să facem? Să menţinem supărarea şi încrâncenarea. Ei ne împing la colaborare, pentru că şi Geoană şi Tăriceanu au încercat să mă folosească pe mine ca berbece să-l doboare pe Traian Băsescu. Eu m-am prins la timp de chestiunea asta şi am făcut pasul la off-side", a mai spus Vadim Tudor.

Preşedintele PRM apreciază că există un plan prin care preşedintele Traian Băsescu ar urma să fie suspendat, iar liderul conservator Dan Voiculescu să fie numit preşedinte al Senatului care, din postura de interimar la Palatul Cotroceni, l-ar nominaliza pentru funcţia de premier pe Mircea Geoană.

"Acum dau din colţ în colţ, ce să facă. Vor să-l suspende, din nou, definitiv după alegeri. A aflat şi Băsescu. Eu am spus şi acum o spune şi el. Are serviciile secrete. Vor să-l suspende definitiv. Se duce Dan Voiculescu ca preşedinte al Senatului la Palatul Cotroceni preşedinte interimar, îl desemnează pe Mircea Geoană premier şi vor merge cu Adrian Năstase la preşedinţie în 2009", a susţinut Vadim Tudor.

Liderul PRM afirmă că nu poate fi de acord cu planul, apreciind că Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu sunt "ridicoli".

"Noi nu suntem de acord. PRM nu este de acord, să vină, cine? Dan Voiculescu! Să vină Adrian Năstase la preşedinţie, haideţi să fim serioşi! Măcar cu Băsescu noi ne batem, boxăm, dar noi nu putem fi ridiculizaţi. Probabil asta ne uneşte pe mine şi preşedintele Băsescu, nu cădem în ridicol. Geoană este ridicol, Tăriceanu este ridicol", a spus Vadim Tudor.

Vicepreşedintele Senatului mai spune că este liber să colaboreze cu oricine, inclusiv cu preşedintele Traian Băsescu.

"Nu este nicio prietenie cu Băsescu. Dacă eram izolaţi, se spunea că nu cooperăm cu nimeni. Dacă am o anumită bunăvoinţă faţă de el, pentru că facem parte din aceeaşi clasă politică şi nu m-a deranjat cu nimic în ultimele luni, nu e iarăşi bine. Să mi se spună atunci cu cine să colaborez", a mai spus preşedintele PRM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici