C.V.Tudor: Pactul pe educaţie al lui Băsescu e prost

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, vineri, că este atât împotriva pactului propus de preşedintele Traian Băsescu în domeniul educaţiei, cât şi împotriva pachetului de legi propus de ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei.

47 afișări
Imaginea articolului C.V.Tudor: Pactul pe educaţie al lui Băsescu e prost

C.V.Tudor: Pactul pe educaţie al lui Băsescu e prost (Sursa: Mediafax Foto)

"Adevărul este că şi pactul propus de Băsescu e prost, dar la fel de prost este şi pachetul de legi, pe aceeaşi temă, încropit de ministrul necopt al Educaţiei, Cristian Adomniţei", a susţinut liderul PRM.

În opinia sa, "aşa-zisul pact naţional" se constituie, de fapt, într-un "pact antinaţional, denigrator pentru cultura şi educaţia românilor şi care nu corespunde cerinţelor minime ale unei societăţi europene".

Pe de altă parte, el a susţinut că iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu de a se consulta cu partidele politice pe tema acestui pact a fost "invalidată" prin absenţa in corpore a tuturor şefilor de partide importante, cu excepţia PDL şi UDMR.

UDMR, PSD, PNL şi PDL au anunţat, miercuri, la finalul întâlnirii cu preşedintele Traian Băsescu, că sunt dispuse şi pregătite să semneze pactul pentru educaţie, document care ar putea suferi o serie de modificări în următoarele şapte zile, după care va fi deschis spre semnare tuturor partidelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici