C.V. Tudor: Stolojan are şanse ca premier

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Theodor Stolojan ar putea avea şanse să devină prim-ministru după alegerile parlamentare, întrucât preşedintele Traian Băsescu "se încăpăţânează şi găseşte şi majoritatea parlamentară".

25 afișări
Imaginea articolului C.V. Tudor: Stolojan are şanse ca premier

C.V. Tudor: Stolojan are şanse ca premier (Imagine: Mediafax Foto)

"Nici Tăriceanu nu are nicio şansă, nici Geoană. S-ar putea să aibă Stolojan, deşi ar fi fără precedent, pentru că, de când ştiu eu - nu vorbesc despre politica antebelică, unde erau oameni care au fost premier şi de câte patru-cinci ori - după decembrie 1989 niciun premier nu s-a mai întors pe scaunul de premier", a afirmat liderul PRM.

Potrivit lui Vadim Tudor, revenirea lui Theodor Stolojan ca premier ar fi "o premieră absolută".

"Dacă Băsescu vrea şi se încăpăţânează şi găseşte şi majoritatea parlamentară, dar aceasta probabil după ce aşteaptă ei alegerile din 30 noiembrie, atunci ar putea să fie Theodor Stolojan", a arătat preşedintele PRM.

Pe de altă parte, Corneliu Vadim Tudor a spus că, dacă preşedintele Traian Băsescu şi restul clasei politice acceptă ceea ce propune PRM, respectiv constituirea unui guvern de uniune naţională din care să facă parte toate partidele parlamentare, atunci "problema primului-ministru ar fi secundară".

"În umra negocierilor, pentru că politica este arta negocierii, vom fi de acord cu propunerea care ar avea cele mai multe şanse de izbândă şi ar fi mai aproape de viziunea PRM asupra acestei ţări", a menţionat el.

Senatorul a arătat că PRM nu are nimic împotriva lui Mircea Geoană, a lui Călin Popescu Tăriceanu şi nici a lui Theodor Stolojan, dar că ceea ce le reproşează acestora este că "prea numai ei se perindă la putere şi au făcut ţara praf, au băgat România cu oiştea-n gard".

Întrebat ce persoană o consideră potrivită pentru postul de premier, Vadim Tudor a evitat un răspuns direct, menţionând, însă, că, în trecut, PRM a sprijinit necondiţionat guvernul condus de Nicolae Văcăroiu, "un specialist foarte bun, care a redresat economia naţională după dezastrul experimentului Petre Roman".

"Ţara nu duce lipsa de specialişti. Şi din Partidul România Mare pot fi recrutaţi prim-miniştri, dar nu suntem genul de oameni care să se invite singuri la aşa ceva", a subliniat liderul PRM.

Călin Popescu Tăriceanu, Theodor Stolojan şi Mircea Geoană şi-au anunţat, vineri, candidaturile pentru funcţia de prim-ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici