CAGRE a adoptat raportul CE privind justiţia din România şi recomandă consolidarea reformelor

CAGRE a adoptat, luni, la Bruxelles, rapoartele CE privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare impus României şi Bulgariei, subliniind că România a aplicat în practică elementele fundamentale ale sistemului administrativ şi judiciar, fiind momentul pentru consolidarea reformelor întreprinse.

47 afișări
Imaginea articolului CAGRE a adoptat raportul CE privind justiţia din România şi recomandă consolidarea reformelor

CAGRE a adoptat raportul CE privind justiţia din România şi recomandă consolidarea reformelor

Consiliul notează că România a aplicat în practică elementele fundamentale ale sistemului administrativ şi judiciar.

"Este acum momentul pentru a consolida reformele întreprinse şi pentru a obţine rezultate care să fie mai convingătoare şi mai durabile, pentru a demonstra că sistemul funcţionează efectiv într-o manieră eficientă în toate domeniile", se arată în concluziile CAGRE.

Potrivit concluziilor CAGRE, Consiliul recunoaşte "eforturile întreprinse de cele două state membre pentru realizarea progreselor necesare pentru îndeplinirea obiectivelor fixate în cadrul Mecanismului şi notează cooperarea în curs cu CE şi celelalte state membre".

Consiliul reaminteşte totodată importanţa voinţei politice de a adopta măsurile necesare şi salută angajamentul asumat în acest sens, reafirmat de România şi Bulgaria.

Consiliul reaminteşte Bulgariei şi României să-şi intensifice eforturile, adoptând fără întârziere toate măsurile necesare prin prezentarea de rezultate tangibile şi durabile, în special în domeniile evidenţiate în rapoarte. "Existenţa în fiecare stat membru a unui sistem administrativ şi judiciar imparţial, independent şi eficient, dotat c mijloace suficiente, este de fapt indispensabil pentru a permite buna funcţionare a politicilor UE şi pentru a asigura cetăţenilor accesul la toate beneficiile şi oportunităţile oferite de apartenenţa la UE", se arată în concluzii.

Totodată, potrivit concluziilor, "în cooperare cu Bulgaria şi România, celelalte state membre sunt pregătite să acorde în continuare toată asistenţa necesară".

Consiliul constată că Mecanismul de Cooperare şi Verificare reprezintă un instrument adecvat dar şi faptul că acesta este menţinut în aşteptarea rezultatelor scontate în cadrul acestuia. "Consiliul va urmări cu atenţie în continuare acest dosar", se arată în documentul aprobat de CAGRE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici