Călian (PC): În spatele vânzării locuinţelor ANL se află mafia imobiliară

Deputatul PC Petru Călian consideră că în spatele deciziei Guvernului privind vânzarea locuinţelor ANL se află "o întreagă mafie a pieţei imobiliare", conservatorul acuzând Guvernul că i-ar fi furat un proiect legislativ pe aceeaşi temă.

2 afișări
Imaginea articolului Călian (PC): În spatele vânzării locuinţelor ANL se află mafia imobiliară

Călian (PC): În spatele vânzării locuinţelor ANL se află mafia imobiliară

"Proiectul meu legislativ cu numărul 949/2006 a fost respins la acea dată, dar a fost furat acum de către Guvern. Executivul a avut atunci un punct de vedere negativ", a declarat, miercuri, Petru Călian.

Deputatul conservator susţine că vânzarea la preţul pieţei nu face altceva decât să încurajeze specula imobiliară şi nu va oferi protecţie socială pentru tinerii chiriaşi care au primit locuinţele ANL.

"Pentru că locuinţele se vând cu banii jos, tinerii chiriaşi nu vor avea sumele necesare, iar apartamentele vor fi cumpărate tot de cei cu bani care le vor revinde la preţ de speculă", susţine Petrru Călian.

Deputatul clujean este de părere că aceste locuinţe trebuie vândute în rate, deoarece tinerii nu-şi permit luxul de a le achiziţiona într-o singură tranşă, iar condiţiile impuse de Guvern odată cu modificarea legii nu vor atrage tinerii să facă asemenea achiziţii şi asta în condiţiile în care salariul minim brut este de 440 lei.

"Vânzarea în rate era prevăzută şi în proiectul meu legislativ", a mai spus Călian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici