Călin Popescu Tăriceanu: "Dacă i-aş fi acceptat propunerea, Iohannis ar fi avut un alt discurs la adresa mea"

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reacţionat, vineri, pe Facebook, la acuzaţiile aduse de preşedintele Klaus Iohannis, apreciind că dacă ar fi acceptat oferta de a intra într-o alianţă PNL-USR-PMP, şeful statului ar fi avut un alt discurs la adresa sa.

674 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: "Dacă i-aş fi acceptat propunerea, Iohannis ar fi avut un alt discurs la adresa mea"

Călin Popescu Tăriceanu: Dacă i-aş fi acceptat propunerea, Iohannis ar fi avut un alt discurs la adresa mea (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

”Bănuiesc că dacă aş fi acceptat <oferta> lui Klaus Iohannis de a intra la guvernare într-o alianţă PNL-USR-PMP, acum preşedintele ar fi avut un alt discurs la adresa mea. Din păcate, domnia sa continuă discursul din campania electorală şi îi atacă pe cei pe care îi consideră adversari politici. Campania s-a terminat, iar preşedintele ar trebui să respecte votul românilor”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că pentru ALDE şi PSD campania s-a terminat.

”Important este să luăm măsurile aşteptate de români, începând cu creşterea salariului minim, creşterea pensiilor şi măsurile de natură fiscală şi de debirocratizare pentru mediul de afaceri autohton. Da, îmi doresc ca preşedintele să fie un partener în proiectele pentru România, începând cu susţinerea <statului de drept>, nu a <statului drepţi> pe care îl susţine acum. Mi-aş dori să îl aud pe Preşedintele României susţinând o lege care să reglementeze strict ascultatul telefoanelor românilor şi să penalizeze excesele şi abuzurile instituţiilor de forţă”, a adăugat liderul ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a mai afirmat că refuză să intre în ”conflictul pe care Klaus Iohannis încearcă să îl deschidă, pentru că românii s-au săturat de conflicte”.

”Sper doar, că preşedintele va înţelege momentul în care se află România şi rolul constituţional pe care îl are”, a mai scris copreşedintele ALDE.

Klaus Iohannis a declarat, vineri, la şedinţa CSM, că nimeni nu este mai presus de lege, precizând că "nu şi-a imaginat nimeni că un simplu hoţ are pretenţia să fie deasupra legii dar sunt unii care chiar au impresia că li se cuvine" acest lucru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici