Călin Popescu Tăriceanu, despre moţiunea simplă împotriva lui Toader: Nu pot să garantez cum va proceda PSD

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, referitor la moţiunea simplă pe Justiţie iniţiată de opoziţie, că din punctul de vedere al majorităţii politice din care face parte, există obligaţia de a susţine “echipa şi luptătorii” dar nu poate garanta cum va proceda PSD.

530 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu, despre moţiunea simplă împotriva lui Toader: Nu pot să garantez cum va proceda PSD

Tăriceanu, despre moţiunea simplă împotriva lui Toader: Nu pot să garantez cum va proceda PSD

“Noi discutăm în coaliţie toate subiectele şi opoziţia are la îndemână o serie de instrumente pe care e firesc să le folosească. Chiar acum are loc în Camera Deputaţilor dezbaterea pe moţiunea simplă pe Justiţie. Eu cred că din punctul de vedere al majorităţii din care facem parte, întotdeauna ai obligaţia să-ţi susţii echipa şi luptătorii. În mod clar, cum va proceda PSD eu nu pot să garantez”, a declarat preşedintele Senatului, marţi, la Parlament.

Tăriceanu a afirmat că nu a avut o discuţie cu liderul PSD Liviu Dragnea despre moţiunea simplă dezbătută marţi în Camera Deputaţilor şi doar premierul este cel care poate revoca sau cere demisia unui ministru.

“N-am discutat încă acest lucru cu domnul Dragnea, dar din punctul nostru de vedere noi ne susţinem, nu pentru că Tudorel Toader ar fi reprezentant al ALDE. Este ministru independent pe un loc al PSD. Cred că trebuie să existe o solidaritate a noastră, a tuturor în ceea ce priveşte susţinerea membrilor echipei guvernamentale. Dacă vreodată primul ministru are o problemă cu unul din membri echipei, primul ministru are la îndemână două instrumente: revocarea sau îi cere demisia ministrului. Nu se procedează altfel”, a spus preşedintele Senatului.

De asemenea, acesta a declarat că nu a avut o discuţie cu UDMR despre o posibilă susţinere a coaliţiei la votul de miercuri.

Deputaţii au dezbătut, marţi, moţiunea simplă iniţiată de Opoziţie împotriva ministrului Justiţiei. Aceasta va fi votată în plenul de miercuri. Tudorel Toader a ajuns la dezbaterea din plen imediat după şedinţa de Guvern unde a OUG 7 a fost modificată.

Guvernul a adoptat, marţi, proiectulu pentru modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM. Ulterior, Tudorel Toader a anunţat că actul normativ conţine cinci modificări, între care se numără şi cele privind delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor şi posibilitatea ca un judecător să candideze la şefia parchetelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici