Camera Deputaţilor a adoptat raportul în cazul Sterling

Camera Deputaţilor a aprobat, luni, o hotărâre prin care solicită Guvernului şi celorlalte autorităţi executive să analizeze propunerile comisiei de anchetă în cazul Sterling şi aşteaptă un raport din partea comisiei juridice privind începerea urmăririi penale a fostului premier Tăriceanu.

47 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a adoptat raportul în cazul Sterling

Camera Deputaţilor a adoptat raportul în cazul Sterling (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Hotărârea a fost adoptată cu 170 de voturi pentru şi 66 de voturi "împotrivă".

Grupul minorităţilor naţionale a precizat că nu a particpat la vot, deşi a fost prezent în sală.

Înainte de adoptarea acestei hotarâri, deputatul PSD Iulian Iancu a prezentat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, raportul Comisiei parlamentare de anchetă privind Acordul petrolier al companiei Sterling, arătând că Acordul de concesiune dintre ANRM şi Sterling Resources s-a negociat şi semnat fără bază legală.

Potrivit hotărârii aprobate de plenul Camerei, deputaţii au adoptat concluziile raportului comisiei parlamenatre privind Sterling, care se vor înainta Guvernului şi autorităţilor competente.

Camera Deputaţilor solicită comisiei juridice să ţină seama, la întocmirea raportului pe tema cererii PD-L privind începerea urmăririi penale a deputaului PNL Călin Popescu Tăriceanu, de concluziile comisiei de industrii pe tema Streling.

Potrivit hotărârii adoptate de deputaţi, comisia juridică va trebui ca, în termen de 15 zile, să elaboreze un raport privind începerea urmăririi penale a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.

PDL a solicitat începerea urmăririi penale a fostului premier, pe motiv că acesta ar fi săvârşit infracţiuni de subminarea economiei naţionale şi de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Guvernul a finalizat ancheta în cazul Sterling şi a decis să sesizeze Parchetul asupra raportului, care arată că înţelegerea cu firma canadiană a fost prelungită pentru a evita licitaţiile şi îi indică drept responsabili pe foştii şefi ANRM, fostul şef al SGG şi un fost secretar de stat din Finanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici