Camera Deputaţilor a început dezbaterea moţiunii simple a PNL privind măsurile guvernamentale

Deputaţii au început marţi dezbaterea moţiunii simple iniţiate de PNL, intitulată "Programul Băsescu - PDL = curbe de sacrificiu pentru români!".

13 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a început dezbaterea moţiunii simple a PNL privind măsurile guvernamentale

Camera Deputaţilor a început dezbaterea moţiunii simple a PNL privind măsurile guvernamentale (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Dezbaterea moţiunii a început cu aproximativ o jumătate de oră întârziere faţă de ora programată.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat că la şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 177 de parlamentari din totalul de 334, dar, în momentul în care au votat modul de desfăşurare a dezbaterii moţiunii, la lucrări erau prezenţi în jur de 80 de deputaţi.

Moţiunea a fost prezentată de viceliderul PNL Eugen Nicolăescu, iar la şedinţă este prezent, pentru a prezenta opinia Guvernului, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Iniţiatorii moţiunii solicită ca Ministerul de Finanţe să prezinte, înainte sau cu prilejul angajării răspunderii Guvernului pentru măsurile de austeritate anunţate, un proiect de buget rectificat care să reflecte "modul transparent în care aceste măsuri sunt implementate şi impactul asupra populaţiei" şi care să fie dezbătut în Parlament în regim de urgenţă.

"Cu acest program, Guvernul Băsescu-Boc introduce curbele de sacrificiu pentru români! Există însă şi ultimă soluţie anticriză pe care acest Guvern o mai poate lua: să-şi prezinte demisia, cu convingerea că va întruni acceptul tuturor categoriilor socio-prefesionale din România şi că această măsură va fi acceptată cu entuziasm de popor!", conchid liberalii, în textul moţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici