Camera Deputaţilor a respins moţiunea Transelectrica

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cu 107 voturi "pentru", 191 "împotrivă" şi 16 abţineri, moţiunea simplă "PSD curentează banul public, bonusuri uriaşe, contracte cu dedicaţie şi secrete de stat la Transelectrica".

275 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a respins moţiunea Transelectrica

Camera Deputaţilor a respins moţiunea Transelectrica (Imagine: Silviu Matei-Mediafax Foto)

Moţiunea simplă intitulată "PSD curentează banul public, bonusuri uriaşe, contracte cu dedicaţie şi secrete de stat la Transelectrica", a fost semnată de 101 de deputaţi din PNL şi grupul democrat- popular.

Potrivit moţiunii, companiile de stat, în special cele din domeniul energiei, au devenit în mandatul de premierului Victor Ponta "anexe" ale PSD, prin care "sunt alimentate firmele şi buzunarele prietenilor politici ai guvernării PSD-iste". Iniţiatorii au arătat că vor să dea un semnal serios că Transelectrica trebuie să iasă din sfera "de influenţă toxică a PSD-ului".

În dezbaterile care au avut loc marţi, ministrul Economiei Mihai Tudose a declarat că moţiunea este "sinteză de metafore, cu cifre false, afirmaţii greşite", arătând că Transelectrica este o companie performantă, iar reprezentanţii PNL au spus că sunt nereguli la această companie.

Deputatul PNL Lucian Bode a afirmat că această moţiune a fost iniţiată pentru a atrage atenţia asupra neregulilor existente la Transelectrica, decizii lipsite de transparenţă, politica de personale este discreţionară.

"Am iniţiat aceatsă moţiune pentruz a atrage atenţia asupra neregulile constatate la Transelectrica, (…)acţiuni şi decizii lipsite de transparenţă, programe de investiţii şi mentenanţă nerealizate cu implicaţii majore asupra securităţii sistemului energetic naţional, membrii directoratului şi ai consiliului de supraveghere îşi acordă bonusuri financiare de ordinul milioanelor de euro, politica de personal este una discreţionară, dictată de interese de partid", a spus Bode, fost ministru al Economiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici