Camera Deputaţilor achiziţionează prin licitaţie deschisă servicii de telefonie mobilă. Suma maximă: 1.219.335 lei

Camera Deputaţilor achiziţionează, prin licitaţie deschisă, servicii de telefonie mobilă pentru parlamentari şi angajaţi, suma maximă pentru licitaţie fiind de 1.219.335 lei, potrivit anunţului de participare, fiind prevăzută încheierea unui acord cadru pe trei ani în acest sens.

180 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor achiziţionează prin licitaţie deschisă servicii de telefonie mobilă. Suma maximă: 1.219.335 lei

Camera achiziţionează prin licitaţie deschisă servicii de telefonie mobilă. Suma maximă -1.219.335 lei (Imagine: Shutterstock)

Potrivit anunţului publicat pe e-licitaţie, se estimează încheierea a 4 contracte subsecvente, cantitatea fiind de minimum 350 şi maximum 900 de abonamente voce, minimum 24, maximum 900 de abonamente internet pe mobil şi minimum 24, maximum 600 de abonamente internet pe tabletă, laptop şi PC. Termenul limită de depunerea ofertelor este 6 ianuarie 2014.

Secretarul general adjunct al Camerei, George Dumitrică, a precizat că, până acum, conducerile anterioare ale Camerei au optat pentru servicii de telefonie mobilă prin negociere cu operatorul de telefonie.

"Acum este un pas înainte. S-a mers pe o procedură de licitaţie a acestor servicii şi pe un acord cadru de 3 ani, pentru că este instituţia cu cele mai multe tipuri de abonamente. Din acest motiv, în fiecare an era greu să repetăm procedura şi acest lucru ne permite ca timp de 3 ani să putem folosi acelaşi operator", a spus Dumitrică.

Întrebat în legătură cu faptul că una dintre cerinţe este ca telefoanele parlamentarilor să fie neinformabile, Dumitrică a arătat că numerele parlamentarilor vor fi publice, dar vor putea fi obţinute printr-o cerere făcută la Camera Deputaţilor şi nu de la societatea care va câştiga licitaţia.

"Este o opţiune a parlamentarilor dacă doresc să-şi treacă numărul de telefon în broşuri, pe site-uri personale, pe blog sau pe facebook, ele sunt publice, dar decizia aparţine parlamentarilor. Orice persoană, dacă doreşte să afle numărul unui parlamentar, trebuie să facă o cerere către instituţia în cauză, Camera Deputaţilor, nu către operatorul de telefonie", a explicat Dumitrică.

El a mai spus că, totodată, Camera Deputaţilor doreşte ca aceste numere de telefon ale parlamentarilor şi angajaţilor să nu se regăsească în alte baze de date pentru a fi folosite în alte scopuri, de exemplu, comerciale.

O altă cerinţă trecută în caietul de sarcini este ca anumite abonamente să fie asociate cu un dispozitiv, fie că este tabletă sau telefon mobil, a mai spus Dumitrică, arătând că această cerinţă este normală pe piaţă.

El a mai explicat că valoarea estimată pentru licitaţie este maximă, dar, probabil, licitaţia va fi adjudecată la un preţ mai mic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici