Camera Deputaţilor, convocată luni şi marţi în sesiune extraordinară

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat, miercuri, după şedinţa Biroului Permanent, că acest for legislativ va fi convocat în sesiune extraordinară săptămâna viitoare, luni şi marţi, pentru a dezbate proiectul legislativ privind Codul de procedură penală.

390 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor, convocată luni şi marţi în sesiune extraordinară

Camera Deputaţilor, convocată luni şi marţi în sesiune extraordinară (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Zgonea a menţionat că pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare se va afla doar acest act normativ, respectiv proiectul de Lege nr.131/2013 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii procesuale.

"Am convenit cu liderii gruprurilor parlamentare că preşedntele Comisiei juridice va continua să discute pe poiectul de lege de aplicare a Legii 135 încercând să găsească un consens în cadrul grupurilor politice parlamentare. Convocăm şedinţă extraordinară luni şi marţi, fără declaraţii politce, doar pentru acest proiect de lege", a spus Zgonea.

El a precizat că luni la ora 13.30 va fi convocvat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, în plen, că va convoca sesiunea extraordinară a Camerei, după ce deputaţii nu au reuşit să se pună de acord asupra articolelor proiectului de lege privind punerea în aplicare a noului Cod de procedură penală.

"Cred că altă soluţie nu este decât să convoc sesiune extraordinară. Cei care aţi votat împotrivă nu vă bucuraţi, pentru că aţi votat împotriva MCV", a spus Zgonea, după ce deputaţii nu s-au pus de acord asupra unor prevederi din acest proiect.

După o pauză de consultări solicitată de liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu a anunţat că liderii grupurilor parlamentare nu au ajuns la o concluzie şi a solicitat retrimiterea legii la Comisia juridică.

Deputaţii au votat ca acest proiect să fie retrimis la comisie pentru o săptămână, iar Zgonea a spus că va convoca sesiunea extraordinară pentru acest proiect.

Acest proiect de lege este ultimul din pachetul de reformă penală şi pregăteşte punerea în aplicare noului Cod de procedură penală, prevăzându-se regulile procedurale pentru rezolvarea situaţiilor tranzitorii generate de intrarea în vigoare a noului Cpp, adaptarea legislaţiei speciale procesuale penale la noua reglementare cadru, a precizat reprezentantul Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici