Camera Deputaţilor cumpără un nou sistem video, în valoare de aproape 2 milioane lei

Camera Deputaţilor a lansat o licitaţie publică pentru achiziţionarea unui sistem video capabil să asigure redistribuirea circuitului tv intern, dar şi filmarea fiecăruia dintre cele 512 locuri din sala de plen, costul estimat fiind de aproape 2 milioane de lei.

261 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor cumpără un nou sistem video, în valoare de aproape 2 milioane lei

Camera Deputaţilor cumpără un nou sistem video, în valoare de aproape 2 milioane lei (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

„Există o cerinţă imperativă a conferinţelor ce urmează să se desfăşoare în această sală (una dintre ele este AP NATO, care va avea loc în toamnă, n.r.), în sensul că toate cele 512 locuri din sala de plen trebuie să fie afişate pe ecran în funcţie de cine ia cuvântul”, a precizat, luni, Alexandru Tănase, şeful Direcţiei „Tehnic” Camera Deputaţilor, motivând astfel necesitatea acestei achiziţii.

El a arătat că noul sistem va presupune montarea a 9 camere HD în sala de plen, plus o cameră în regie pentru afişarea unui limbaj mimico-gestual, acest nou sistem fiind capabil să asigure şi distribuirea de imagini către presă.

Tănase a menţionat că a fost lansată o licitaţie publică în acest sens, iar costurile noului echipament sunt estimate la 1.9 milioane de lei.

El a arătat că în acest moment imaginile sunt luate de la pupitrul orator al sălii de plen, întrucât cutuma prevede că doar de la acest pupitru şi de la cel al preşedintelui se ia cuvântul.

„Din 7 camere montate iniţial în 2005 mai funcţionează 3 în momentul de faţă. Restul echipamentelor care servesc la mixare şi comutare sunt de mult ieşite din fabricaţie şi avem probleme cu piesele de schimb”, a mai spus Tănase.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici