Camera Deputaţilor va cumpăra 50 de autoturisme

Camera Deputaţilor va achiziţiona 50 de autoturisme pentru a înlocui maşinile uzate care au peste 13 ani vechime şi peste 700.000 de kilometri parcurşi, Valeriu Zgonea argumentând achiziţia prin costurile ridicate de întreţinere, care ar fi mai mari, pe an, decât contravaloarea unui autoturism nou.

471 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor va cumpăra 50 de autoturisme

Camera Deputaţilor va cumpăra 50 de autoturisme (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Se vor face achiziţii de automobile pentru a le înlocui pe cele care au peste 13 ani şi care costă mai mult decât o maşină nouă, în fiecare an. Vor fi achiziţionate în jur de 50 de maşini", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a precizat că vor fi înlocuite autoturismele aflate la dispoziţia membrilor Biroului Permanent, a liderilor grupurilor politice, a preşedinţilor de comisii, marca Daewoo Nubira şi care au peste 700.000 de kilometri parcurşi.

"Mergem pe varianta pe care am discutat-o şi cu ministerul de Finanţe la momentul respectiv (...). Sper să putem să găsim o soluţie să dăm de muncă la cetăţenii români, indiferent unde lucrează ei", a spus Zgonea, sugerând că maşinile care vor fi achiziţionate vor fi româneşti sau produse în România.

El a precizat că achiziţia celor 50 de maşini ar putea fi făcută printr-un credit furnizor, urmând ca plata să se facă începând de anul viitor.

"Se poate întâmpla, dacă se negociază bine în caietul de sracini, să nu fie achitat niciun ban în acest an, se poate face acest lucru, adică să cumperi maşini pe credit furnizor, să le plăteşti începând de anul viitor în fiecare lună. Noi trebuie să ne păstrăm angajamentul că nu intrăm în deficitul României", a spus Zgonea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici