Când vor fi decontate cheltuielile făcute de autorităţi pentru începerea şcolii

Sumele de bani cheltuite de autorităţile locale pentru achiziţia de dispozitive electronice, pentru măşti şi dezinfectanţi, începând cu data de 1 august vor fi decontate din 1 octombrie, a declarat, luni, şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă.

165 afișări
Imaginea articolului Când vor fi decontate cheltuielile făcute de autorităţi pentru începerea şcolii

Mediafax FOTO

Dancă a spus că Guvernul a aprobat, luni, ordonanţa de urgenţă pentru alocarea din fonduri externe nerambursabile a unor sume necesare pentru achiziţia de echipamente şi materiale sanitare, în vederea începerii noului an şcolar.

„Din fonduri externe nerambursabile a fost alocat un buget de 175 de milioane de euro, care urmează să finanţeze următoarele categorii de achiziţii: 100 de milioane de euro sunt destinate pentru achiziţia de tablete şi dispozitive electronice pentru învăţământ online pentru un număr de aproximativ 500.000 de elevi. 50 de milioane de euro vor fi fonduri pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziţia materialelor de protecţie sanitară şi medicală. Vorbim despre măşti şi dezinfectanţi în şcoli. 25 de milioane de euro vor fi sume alocaţie pentru achiziţia de containere sanitare mobile, care vor beneficia în acelaşi timp de o finanţare de 5.000 de euro per container pentru racordul acestora la infrastructura de apă şi canalizare. Practic vorbim de un număr de aproximativ 5.000 de containere sanitare, care vor permite, la începerea anului şcolar, să asigure necesităţile din punct de vedere sanitar pentru elevi, respectiv toalete, chiuvete, apă curentă pentru igienizarea şi pentru asigurarea necesităţilor din punct de vedere sanitar ale elevilor”, a spus Dancă.

Şeful Cancelariei primului ministru a spus că pentru aceste fonduri pot aplica autorităţile locale, inspectoratele şcolare judeţene, precum şi unităţile şcolare.

Acestea pot aplica în mod individual sau prin parteneriat şi pot cere decontarea cheltuielilor începând din luna octombrie.

Ionel Dancă a mai spus că este permisă doar decontarea cheltuielilor efectuate începând cu 1 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici