Candidatul USL a câştigat alegerile parţiale pentru Primăria Slatina, cu 70,36%

Candidatul USL, Minel Prina, a câştigat alegerile parţiale de duminică pentru Primăria Slatina, cu 70,36%, urmat de candidatul PPDD cu 16,81% şi cel al PDL, cu 4,89%.

479 afișări
Imaginea articolului Candidatul USL a câştigat alegerile parţiale pentru Primăria Slatina, cu 70,36%

Candidatul USL a câştigat alegerile parţiale pentru Primăria Slatina, cu 70,36% (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Olt, Minel Prina (USL) a obţinut 70,36% din voturi (21.446). Acesta a fost urmat de Radu Paul Orzaţă, candidatul PPDD, care a obţinut 16,81% din voturi (5.125) şi de candidatul PDL Ana Anghel cu 4,89% din voturi.

Nouă persoane au candidat pentru funcţia de primar al Slatinei, rămasă vacantă după ce Darius Vâlcov a fost ales senator.

Minel Prina este viceprimar al Slatinei, iar după alegerile din 9 decembrie 2012, când primarul Darius Vâlcov a demisionat din funcţie, a preluat prerogativele de primar. Acesta a fost desemnat de USL să candideze, deşi în luna decembrie a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie. Minel Prina, fost director al Direcţiei Tehnice a Primăriei Slatina şi Marian Diaconu, fost viceprimar al municipiului Slatina, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în noiembrie 2009, fiind acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Procurorii DNA au stabilit că în perioada august 2004 - martie 2006 Marian Diaconu, în calitatea sa de viceprimar al municipiului Slatina, cu atribuţii de coordonare a Direcţiei Tehnice - Compartimentul Investiţii, Lucrări Publice, Licitaţii, şi Minel Prina, în calitate de director al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Slatina, au atribuit în mod ilegal unor firme 18 contracte pentru execuţia unor lucrări.

În 7 decembrie 2012, magistraţii Curţii de Apel Craiova l-au condamnat definitiv pe Prina la patru ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, lui Prina i-au fost intezise mai multe drepturi, printre care dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dar şi dreptul de a ocupa o funcţie ca aceea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au dispus însă şi suspendarea executării "pedepsei accesorii" pe durata termenului de încercare de şase ani, astfel că acesta poate candida la alegerile din 3 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici