Candidatul USR care îşi doreşte să preia locul vacant al fostului primar, Cristian Popescu Piedone, recent condamnat în Dosarul Colectiv: "Se încalcă legea dacă până pe 2 septembrie nu se stabileşte data alegerilor în Sectorul 5"

Guvernul PSD-PNL-UDMR trebuie să adopte până pe 2 septembrie hotărârea de organizare a alegerilor parţiale din Sectorul 5. USR „îi avertizează pe Ciucă şi Ciolacu că încalcă legea şi comit un abuz în serviciu” dacă nu stabilesc în maximum două săptămâni data alegerilor.

488 afișări
Imaginea articolului Candidatul USR care îşi doreşte să preia locul vacant al fostului primar, Cristian Popescu Piedone, recent condamnat în Dosarul Colectiv: "Se încalcă legea dacă până pe 2 septembrie nu se stabileşte data alegerilor în Sectorul 5"

Alexandru Dimitriu, Facebook

„Guvernul PSD-PNL-UDMR trebuie să adopte până pe 2 septembrie hotărârea de organizare a alegerilor parţiale din Sectorul 5. USR îi avertizează pe Ciucă şi Ciolacu că încalcă legea şi comit un abuz în serviciu dacă nu stabilesc în maxim două săptămâni data alegerilor”, transmite USR într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Alexandru Dimitriu, candidatul USR pentru primăria Sectorului 5, a trimis o scrisoare deschisă către preşedinţii PSD şi PNL în care le cere să stabilească în termenul legal calendarul de organizare al alegerilor.

”În spaţiul public se vehiculează ideea potrivit căreia dumneavoastră, domnilor preşedinţi ai PSD şi PNL, nu intenţionaţi să organizaţi alegerile parţiale întrucât nu este <oportun> pentru partidele dv. Pe această cale doresc să vă atrag atenţia că, în contextul în care aceste zvonuri se dovedesc corecte, iar până la data de 2 septembrie Guvernul României nu va fi adoptat Hotărârea de Guvern, vă veţi afla în situaţia în care veţi fi săvârşit infracţiunea de abuz în serviciu, astfel cum este ea reglementată de art. 297 Cod penal”, arată Alexandru Dimitriu în scrisoarea deschisă.

Data alegerilor pentru Primăria sectorului 5 ar trebui să aibă loc cel târziu la data de 9 octombrie 2022, pentru a fi respectate prevederile legale. Funcţia este liberă din 12 iulie 2022, după trimiterea în închisoare a primarului Cristian Piedone. Potrivit Codului administrativ, Guvernul este obligat să stabilească data alegerilor parţiale în 90 de zile de la vacantarea funcţiei, iar data desfăşurării alegerilor se stabileşte cu cel puţin 35 de zile înaintea votării.

Scrisoarea este adresată premierului Nicolae Ciucă, liderului PSD, Marcel Ciolacu, precum şi ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici