Candidatura lui Tokes la PE provoacă îngrijorări în UDMR

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda şi deputatul Hunor Kelemen şi-au exprimat, vineri, la Satu Mare, temerile legate de "pericolul reprezentat de canditatul independent Tokes Laszlo" , Frunda susţinând că este imposibil să intre în Parlamentul European şi UDMR, şi Laszlo Tokes.

2 afișări
Imaginea articolului Candidatura lui Tokes la PE  provoacă îngrijorări în UDMR

Candidatura lui Tokes la PE provoacă îngrijorări în UDMR

" Dacă se adună pragurile electorale necesare, suma lor depăşeşte procentul populaţiei de naţionalitate maghiară din România. În schimb, am putea să nu fim reprezentaţi dacă episcopul Tokes obţine mai mult de 100.000 de voturi", a declarat Frunda.

Aceeaşi opinie a fost împărtăşită şi de şeful de campanie, Kelemen Hunor, preşedintele executiv al UDMR. Acesta a precizat că "eventuala neaccedere" a UDMR în Parlamentul European ar avea efecte negative asupra evoluţiei politice viitoare a Uniunii.

"E important să fim la Bruxelles pentru că orice decizie luată acolo ne afectează într-un fel sau altul. În cazul în care nu ajungem în Parlamentul European, acest lucru va avea urmări dramatice asupra viitoarelor alegeri locale şi generale din ţară", a spus Kelemen Hunor.

Senatorul Gyorgy Frunda a declarat că mesajul electoral este foarte clar şi se adresează în primul rând populaţiei de naţionalitate maghiară, dar există şi o parte care se adresează celei de naţionalitate română.

"Avem un proiect pentru actul fundamental al Uniunii Europene privind drepturile omului, dar şi un proiect pentru drepturile minorităţilor", a declarat Frunda.

Un punct al ofertei electorale îl constituie atragerea de fonduri cât mai mari din bugetul UE pentru România, iar în cadrul ţării pentru zonele din Transilvania, "care au fost defavorizate în acest sens de zeci de ani". Celelalte două puncte privesc exercitarea unor acţiuni de lobby pentru majorarea diverselor cote impuse României, respectiv atragerea a cât mai multe finanţări pentru protecţia mediului.

Kelemen Hunor a spus că judeţul Satu Mare a reprezentat punctul de lansare al campaniei din cauza originilor sătmărene ale senatorului Sogor Csaba, originar din satul Dobra, comuna Supur.

Candidatul Sogor Csaba a spus că prin sloganul "Noua descălecare", cetăţenii de naţionalitate română nu trebuie să se gândească la cai şi săbii, ci la "seriozitate şi competenţă".

În privinţa voturilor pe care scontează să le obţină în judeţul Satu Mare, Hunor Kelemen a spus că UDMR trebuie să obţină cu cel puţin un vot în plus în fiecare localitate faţă de numărul celor obţinute la alegerile din 2004.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici