Caramitru: Suntem singura speranţă morală şi logică a societăţii

PNŢCD este în prezent divizat de mâna unor oameni care au "confiscat" partidul şi care invocă numele lui Corneliu Coposu de o manieră "inacceptabilă", a susţinut, sâmbătă, fostul ministru al Culturii, Ion Caramitru, la festivitatea de celebrare a 95 de ani de la naşterea fostului lider ţărănist.

21 afișări
Imaginea articolului Caramitru: Suntem singura speranţă morală şi logică a societăţii

Caramitru: Suntem singura speranţă morală şi logică a societăţii (Imagine: Diana_Iurkiewicz/ MediafaxFoto)

În faţa celor aproape o sută de participanţi la evenimentul care a avut loc la Muzeul Naţional de Istorie, Caramitru i-a numit pe actualii lideri ai PNŢCD drept "celule canceroase care au subordonat organismul curat pe care l-a pus la dispoziţie Corneliu Coposu".

Potrivit afirmaţiilor sale, locul PNŢCD a fost luat de un partid de stânga, care ulterior s-a declarat de dreapta, şi ca a subordonat partidul ţărănist mai întâi economic şi ulterior politic, punându-l în umbră.

Ion Caramitru a mai arătat că partidul a fost confiscat în mâinile unor oameni care "duc mai departe încercările făcute în ultimii douăzeci de ani ca acest partid să dispară".

"Suntem singura speranţă morală şi logică a unei societăţi româneşti atât de rău modificată genetic", a fost de părere actorul, care a adăugat că, dacă partidul nu supravieţuieşte şi nu se se reconstruieşte “în funcţie de imaginea lui Corneliu Coposu", acestă "imagine exemplară" a liderului ţărănist va dispărea.

Festivitatea de celebrare a 95 de ani de la naşterea "Preşedintelui moral al României", aşa cum a fost numit Corneliu Coposu în invitaţiile oferite pentru acest eveniment, a fost organizată de Fundaţia Corneliu Coposu.

Printre cei care au participat la eveniment s-au numărat sora liderului ţărănist, Rodica Coposu, preşedinte al Fundaţiei Corneliu Coposu, Cristian Fulger, vicepreşedinte al Fundaţiei, şi fostul ministru Mircea Ciumara.

În sala unde a avut loc festivitatea au fost vernisată o expoziţie cuprinzând câteva zeci de fotografii ale lui Corneliu Coposu, din copilărie până în perioada posdecembristă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici