Cărbunaru: Există un demers legat de CEC, ca statul român să poată intra pe piaţa RCA

Există un demers legat de CEC, prin intermediul căruia statul român să poată intra pe piaţa asigurărilor auto, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

141 afișări
Imaginea articolului Cărbunaru: Există un demers legat de CEC, ca statul român să poată intra pe piaţa RCA

Dan Cărbunaru, Facebook

„Guvernul României este gata să vină în sprijinul celor afectaţi de ce se întâmplă pe piaţa asigurărilor auto, pe piaţa RCA. (...) Ministerul de Finanţe este pregătit să aducă pe masa Guvernului aceste propuneri (ale ASF - n.r.), deja aceste propuneri au fost prezentate în cadrul procedurii de prezentare transparentă guvernamentală.

În următoarele zile cel mai probabil va ajunge pe masa Guvernului şi va intra în vigoare.

Este vorba de tarife de primă maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie, sunt stabilite la nivelul propriilor tarife de primă practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 1 martie 2022, şi vor fi aplicate e pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, în măsura în care hotărârea trece prin guvern şi este aprobată”, spune Dan Cărbunaru.

El apreciază că este „încă o dovadă a faptului că acest Guvern intervine cu responsabilitate şi este pregătit să facă acest lucru ori de câte ori este nevoie, respectând reglementările legale şi rolul pe care diferitele autorităţi îl joacă în acest context”.

Referitor la intenţia Guvernului de a introduce o nouă companie pe piaţa asigurărilor, Dan Cărbunaru spune:

„Este vorba de dorinţa Guvernului, exprimată şi de către premier, ca statul român să aibă o prezenţă activă în acest domeniu şi există un demers care cel mai probabil va fi legat de CEC, prin intermediul căruia statul român să poată intra pe piaţa asigurărilor auto, cu produse în contextul funcţionării pieţei” şi că „sunt detalii pe care în acest moment Ministerul de Finanţe şi alte autorităţi competente le gestionează”.

Întrebat în cât timp ar putea intra pe piaţă o astfel de companie, Carbunaru precizează: „De îndată ce vor fi parcurse toate procedurile legale, care necesită nu doar termene, dar şi o pregătire concretă în materie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici