Carmen Dan: Klaus Iohanis ar fi fost la fel de vehement dacă Viorica Dăncilă ar fi fost posesorul unui CNP care să înceapă cu 1...?/ Ghinion, domnule preşedinte, dar doamna premier nu va demisiona

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, susţine, într-o postare pe Facebook, referitor la cererea de demisie a premierului, formulată de Klaus Iohannis, că Viorica Dăncilă nu va demisiona, întrebându-se dacă şeful statului ar mai fi fost atât de vehement dacă prim-ministru era un bărbat.

1247 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan: Klaus Iohanis ar fi fost la fel de vehement dacă Viorica Dăncilă ar fi fost posesorul unui CNP care să înceapă cu 1...?/  Ghinion, domnule preşedinte, dar doamna premier nu va demisiona

Carmen Dan: Klaus Iohanis ar fi fost la fel de vehement dacă Viorica Dăncilă ar fi fost posesorul unui CNP care să înceapă cu 1...?/ Ghinion, domnule preşedinte, dar doamna premier nu va demisiona

"Ca senator în Parlamentul României, ca membru al Guvernului României, dar şi ca femeie, mă întreb serios dacă preşedintele Iohannis ar fi fost atât de insistent în ceea ce priveşte demisia premierului, dacă acesta ar fi fost posesorul unui Cod Numeric Personal care să înceapă cu 1... Ghinion, domnule preşedinte, dar doamna premier nu va demisiona", a scris Carmen Dan pe Facebook.

"Ca mulţi alţii, am luat act, pur şi simplu, de argumentele prezentate de Administraţia Prezidenţială în legătură cu refuzul de a o numi pe Sevil premier în Guvernul României (..) De când sunt senator şi ministru, am constatat de multe ori că oameni care deţin funcţii unde echilibrul şi medierea fac parte din fişa postului sunt mai mult decât partinici cu tabăra opoziţiei, duplicitari în abordări şi poziţionări publice. Fie că participăm la proteste neautorizate, fie că “prezidăm” şedinţe de guvern la care ne autoinvităm, certăm membrii guvernului ca pe eleviii claselor gimnaziale sau pur şi simplu lansăm atacuri bazate pe jumătăţi de adevăruri arată că, din păcate, echilibrul şi medierea lipsesc. Ghinion!", mai scrie Carmen Dan.

Ulterior, ministrul se referă la numirea Vioricăi Dăncilă. "Din nou ghinion însă, pentru că 2019 este an electoral, un an în care preşedintele Iohannis îşi doreşte un al doilea mandat şi atunci este nevoit să facă opoziţie coaliţiei care deţine majoritate în Parlament".

"PSD este un partid puternic condus de Liviu Dragnea, un om care preferă să nu jignească, să nu mintă, dar care este determinat să pună în practică prin guvernul condus de Viorica Dăncilă un program de guvernare bine pus la punct. Viorica Dăncilă este o doamnă care a transmis de fiecare dată mesaje de echilibru din dorinţa de a exista măcar decenţă instituţională în ceea ce priveşte comunicarea dintre Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni. Atât preşedintele Camerei Deputaţilor, cât şi premierul ţării, au ieşiri publice în care comunică lucuri importante şi adevărate! Ghinion, domnule preşedinte Iohannis, noi insistăm să guvernăm cu bună credinţă şi bun simţ! Preşedintele României face, în schimb, cu totul altceva. Considerând că are monopol pe politica externă, ceartă premierul că şi-a “permis” să iasă din ţară fără acordul său şi îi cere demisia", continuă Dan.

Ministrul susţine că în declaraţia de luni, preşedintele României a prezentat informaţii trunchiate privind execuţia bugetară "creându-şi astfel ocazia să ceară demisia premierului pentru a doua oară în doar 10 zile".

"Ce nu ştie toată lumea este că aceste atacuri se află în coliziune frontală cu estimările FMI şi Comisia Europeană, care consideră că România are o creştere robustă, stabilitate macroeconomică şi nu e ameninţată de nicio criză! Mai mult decât atât, cifrele complete arată clar o creştere a veniturilor bugetului general consolidat în primele 4 luni", spune ministrul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici