Casa din Pipera a dispărut din declaraţia de avere a lui Gigi Becali

Casa din Voluntari-Pipera a omului de afaceri Gigi Becali şi curtea acesteia, de 25.000 de metri pătraţi, nu mai figurează în cea mai recentă declaraţie de avere depusă la Biroul Electoral Central de candidatul Partidului Noua Generaţie la Preşedinţie.

5081 afișări
Imaginea articolului Casa din Pipera a dispărut din declaraţia de avere a lui Gigi Becali

Casa din Pipera a dispărut din declaraţia de avere a lui Gigi Becali (Imagine: Mediafax Foto)

Conform celei mai recente declaraţii de avere depuse de Becali şi postată pe site-ul BEC, omul de afaceri are acum o singură locuinţă, cea din Aleea Alexandru din Capitală.

Casa din Voluntari-Pipera, în suprafaţă de o mie de metri pătraţi, şi curtea de 25.000 de metri pătraţi - dobândite, conform declaraţiilor de avere anterioare ale afaceristului, în 1994 - acum nu se mai regăsesc nicăieri în documentul depus de acesta la BEC.

Ele nu apar nici la rubrica "bunuri imobile înstrăinate în ultimele 12 luni", deşi figurau ca fiind în proprietatea lui Becali la 8 aprilie 2009, data la care omul de afaceri s-a înscris în cursa pentru un mandat de parlamentar european, pe care avea, în final, să-l obţină.

La această rubrică apare, totuşi, un teren în valoare de două milioane de euro, vândut de Becali către McDonald's, fără a se preciza suprafaţa vândută companiei.

Declaraţia de avere depusă de Becali la BEC, odată cu candidatura sa la prezidenţialele din noiembrie, şi datată 16 octombrie 2009 evidenţiază schimbări în ceea ce priveşte averea omului de afaceri. Astfel, acesta a rămas fără 40 de hectare de teren agricol în Voluntari şi fără alte trei hectare de pădure în aceeaşi zonă.

În schimb, în plus faţă de cele trei maşini pe care le deţinea, Becali mai are, din 2008, un BMW.

El a rămas însă fără mai bine de 15 la sută din acţiunile Avicola Iaşi pe care le deţinea.

Dacă, în aprilie, participaţia lui Becali era de 85,705 la sută, acum omul de afaceri mai are doar puţin peste 69 la sută. Becali a pierdut şi din acţiunile deţinute la Romes SA, ajungând, în 16 octombrie 2009, să aibă doar 59,79 la sută din acţiuni după ce, în primăvară, avea peste 80 de procente.

Becali nu mai are nimic din firma European Imobiliar Developers SRL, din care deţinea o treime, partea sa valorând, conform declaraţiilor anterioare, peste 128.000 de lei.

Becali a început să recupereze şi din împrumuturile acordate diverşilor săi apropiaţi. Astfel, Nae Nicolae, care figura în primăvară ca datorându-i lui Becali 18 milioane de euro, acum nu mai apare pe lista celor care-i sunt datori europarlamentarului.

Şi Tudorache Viorel i-a înapoiat lui Becali o parte din datorie, el apărând acum cu doar patru milioane de euro de dat lui Becali, în loc de şase milioane, cât avea în primăvară.

De la 800.000 de euro, datoria lui Gheorghe Goga către Becali a ajuns acum la opt milioane de euro, în timp ce un anume Constantin Aurelian apare pentru prima dată pe lista celor pe care omul de afaceri i-a împrumutat, datoria sa ridicându-se la un milion de euro.

Becali a început să-şi recupereze şi banii împrumutaţi firmelor la care este acţionar. Astfel, datoria FC Steaua către Becali a scăzut de la 76,5 milioane de lei la 65,7 milioane de lei, Avicola Iaşi, care-i datora 15 milioane de euro, i-a returnat mai bine de jumătate din bani, rămânând cu un rest de puţin peste 26 de milioane de lei, iar Uzina Mecanică Drăgăşani mai are să-i dea, din două milioane de euro, doar 4,58 milioane de lei.

Colecţia de ceasuri de 250.000 de euro şi cea de bijuterii de 50.000 de euro au rămas intacte.

O modificare substanţială apare însă la rubrica activelor aducătoare de venituri, unde cele şase blocuri de locuinţe cu câte cinci etaje fiecare, cu o suprafaţă totală de 84.775 de metri pătraţi, al căror amplasament nu este divulgat, sunt acum evaluate la circa 25 de milioane de euro după ce, în urmă cu doar jumătate de an, erau estimate la 80.705.800 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici