Cătălin Drulă anunţă finalizarea controlului la Metrorex: Nivelul salariilor poate fi menţinut doar prin concedieri

  • Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că a primit raportul Metrorex al Corpului de Control.
  • Lista de probleme, deficienţe şi abuzuri descoperite este lungă, susţine ministrul.
  • Nivelul actual al salariilor poate fi menţinut doar prin concedieri, au stabilit cei care au făcut ancheta.
2421 afișări
Imaginea articolului Cătălin Drulă anunţă finalizarea controlului la Metrorex: Nivelul salariilor poate fi menţinut doar prin concedieri

Cătălin Drulă anunţă finalizarea controlului la Metrorex: Nivelul salariilor poate fi menţinut doar prin concedieri

Ministrul Cătălin Drulă a prezentat pe pagina de Facebook principalele probleme descoperite de Corpul de Control la compania Metrorex. În fruntea listei este modul în care au fost majorate salariile angajaţilor.

„Negocierea dintre conducerea Metrorex şi sindicat privind creşterea salariilor cu 18% putea să nu aibă loc anul trecut şi nu eram în situaţia de acum. Legea 55/2020 spune limpede: contractele colective de muncă se prelungesc automat pe perioada stării de alertă. Cu toate acestea, consiliul de administraţie de atunci a dat mandat nelimitat de negociere unei comisii de 15 oameni din care 10 erau membri de sindicat. Raportul notează că aceştia nu aveau cum să reprezinte obiectiv interesele companiei. În negociere nu au fost utilizate datele economice la zi ale companiei, ceea ce a permis manipularea de cifre în aşa fel încât creşterea de salarii să încapă scriptic în bugetul de venituri şi cheltuieli. Iar prevederile legale au mai fost încălcate pentru că orice creştere de salarii trebuie să aibă sursă de bani stabilită şi pentru anul viitor. La Metrorex au găsit o portiţă pentru 2020 şi şi-au spus că, în 2021, vine statul să acopere diferenţa”, a explicat, pe Facebook, ministrul Drulă.

Reprezentantul Guvernului mai spune că dacă Metrorex nu va prezenta un buget pentru anul acesta cu cheltuielile salariale la nivelul bugetului aprobat în 2020, atunci acesta nu va fi avizat. De asemenea, raportul Corpului de Control spune că nivelul crescut al salariilor nu poate fi menţinut decât dacă Metrorex îşi reduce personalul.

Alte probleme descoperite de Corpul de Control au legătură cu sporurile acordate în mod ilegal şi contractele semnate de sindicat. Toate informaţiile vor fi trimise instituţiilor abilitate, anunţă ministrul Transporturilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici