Cătălin Drulă spune că Legea PSD-PNL a pensiilor este o minciună cap-coadă, aruncată în prag electoral

USR nu a girat prin vot minciuna pe care PSD şi PNL o aruncă, din nou, în prag electoral pensionarilor din România, susţine preşedintele formaţiunii, Cătălin Drulă, care spune că România va fi aruncată într-un haos bugetar şi toţi cetăţenii, inclusiv pensionarii, o vor duce mai rău decât astăzi.

250 afișări
Imaginea articolului Cătălin Drulă spune că Legea PSD-PNL a pensiilor este o minciună cap-coadă, aruncată în prag electoral

„Legea votată astăzi este o minciună cap-coadă, pentru că asta s-au obişnuit să facă: să-i mintă pe pensionari şi să-i folosească în scop electoral ca o masă de manevră. De 30 de ani tratează pensionarii cu lipsă de respect. Bineînţeles, pensiile trebuie să fie la un nivel decent, dar pentru asta, în primul rând, trebuie o reducere a jafului de la stat, a cheltuielilor inutile, o reducere a pensiilor speciale. Mai trebuie ceva, fără de care niciun stat din lumea asta nu poate să crească veniturile cetăţenilor: creştere economică”, declară Cătălin Drulă, preşedintele USR.

USR susţine că noua Lege a pensiilor trebuia, conform jaloanelor din PNRR, să intre în vigoare la 31 martie 2023: „Pentru că PSD şi PNL au făcut praf bugetul ţării au amânat intrarea ei în vigoare pentru 1 septembrie 2024, iar acum îi mint pe pensionari că au bani pentru a le acorda majorările promise”.

„Minciuna este dovedită, pe de o parte, de faptul că raportul Băncii Mondiale, pe baza căruia Guvernul Ciolacu spune că a făcut noua lege a pensiilor, nu este nici acum finalizat, după cum au recunoscut astăzi, în Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor, chiar reprezentanţii Ministerului Muncii. Pe de altă parte, minciuna reiese chiar din estimările Ministerului Finanţelor care a spus, negru pe alb, că impactul bugetar este nesustenabil şi că vor fi necesare măsuri suplimentare de creştere a veniturilor. Adică, noi majorări de taxe pentru mediul de afaceri şi populaţie”, arată USR.

Reprezentanţii formaţiunii susţin că este o minciună şi faptul că noua lege a pensiilor ar elimina inechităţile, fapt sesizat, de altfel, şi de organizaţiile sindicale.

„Legea votată a avut un raport de circa 300 de pagini şi creează tot atâtea nedreptăţi. Părinţii noştri au dat statului un sfert din cât au câştigat în fiecare lună, timp de 30-35 de ani, cu speranţa – că încredere nu cred că mai are cineva – că statul se va comporta corect cu ei când vine vremea pensiei. La fel fac astăzi toţi angajaţii. Legea PSD-PNL votată astăzi, la care USR s-a opus, crează o nouă serie de nedreptăţi, pentru ambulanţieri, pentru pompieri civili, pentru cei care salvează vieţi pe munţi, pentru taţii văduvi şi exemplele pot continua”, precizează deputata USR Oana Ţoiu.

„Şi, de fapt, cea mai mare inechitate este că în continuare există pensii speciale pe care PSD şi PNL le-au salvat pentru cel puţin încă 40 de ani. USR doreşte creşterea pensiilor şi un sistem de pensii echitabil, dar spunem nu acestei minciuni legalizate şi a haosului bugetar pe care PSD şi PNL îl crează cu bună ştiinţă. Cel mai elocvent rezumat al acestei legi l-a făcut astăzi un parlamentar PSD, în Comisia pentru muncă: «E o tâmpenie, dar votăm oricum». Dedicat pensionarilor, semnat PSD”, afirmă deputatul USR Cristian Seidler.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi seara Legea pensiilor cu 199 de voturi „pentru”. Senatul a votat, în 14 noiembrie, proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici