Cătălin Predoiu, desemnat candidat pentru funcţia de premier

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat, luni, desemnarea prim-vicepreşedintelui democrat-liberal Cătălin Predoiu drept candidat al ACL pentru funcţia de premier.

859 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu, desemnat candidat pentru funcţia de premier

Cătălin Predoiu (Imagine: Codrin Prisecaru/ Mediafax Foto)

Liderul PDL a precizat că Predoiu va fi unul dintre principalii "stâlpi de susţinere" ai actualei campanii electorale a lui Klaus Iohannis, candidatul ACL pentru prezidenţiale, arătând că bătălia pentru fotoliul de preşedinte al ţării "nu va fi uşoară".

Blaga a făcut această precizare după ce a arătat că Iohannis este candidatul ACL pentru prezidenţiale, iar Cătălin Predoiu este primul-ministru desemnat al acestei alianţe.

"Aşa cum am hotărât inclusiv în protocolul de fuziune, astăzi v-am desemnat pe dumneavoastră candidatul nostru (pe Klaus Iohannis - n.r.) şi l-am desemnat pe domnul Cătălin Predoiu ca şi prim-ministru desemnat al alianţei noastre, al partidului nostru şi am convingerea că vom putea construi alături de dânsul şi desigur de noi toţi ceilalţi cel mai puternic partid de centru-dreapta din România, aşa cum spuneam, nu atât ca o contrapondere la PSD - şi asta este important -, ci pentru a fi vehiculul în stare în sfârşit să promoveze valorile noastre. Vă felicit pentru desemnare şi îl felicit şi pe domnul Predoiu pentru modul în care s-a comportat şi cum se va comporta şi de aici înainte, va fi unul din principalii dumneavoastră stâlpi de susţinere a actualei campanii electorale, ca şi noi de altfel", a spus Blaga, adresându-se lui Klaus Iohannis.

Vasile Blaga a arătat că desemnarea lui Klaus Iohannis drept candidat ACL la prezidenţiale nu a fost uşoară, pentru că democrat-liberalii şi liberalii au avut de ales între doi candidaţi cu potenţial şi calităţi deosebite.

"Desigur, această desemnare este una politică, este o asumare politică, pentru că despre asta este vorba, chiar dacă la bază au stat analize sociologice serioase. Aş vrea să vă garantez, domnule copreşedinte Iohannis, de astăzi candidatul nostru pentru funcţia de preşedinte, că în spatele dumneavoastră se vor alinia sutele de mii de militanţi ai ACL şi ştiţi capacitatea de mobilizare, aţi avut de a face cu ea, a zonei care vine din PDL!", a mai spus Vasile Blaga.

El a arătat că PDL şi PNL împreună sunt puternice şi au jumătate din administraţia acestei ţări, este lucrul care nu s-a mai întâmplat niciodată.

"Nu va fi o bătălie uşoară, de partea cealalată îl avem pe Victor Ponta, care vrea să fugă de funcţia de prim-ministru neavând nicio soluţie pentru această ţară. Ponta patronează cea mai mare evaziune fiscală din istoria post-decembristă a ţării", a adăugat Vasile Blaga, care a apreciat că ziua în care a fost desemnat Iohannis drept candidat al ACL pentru prezidenţiale reprezintă "un mare pas pentru câştigarea alegerilor din toamnă".

"Astăzi e o zi mare pentru ACL, pentru noul PNL, pentru că facem un pas mare spre câştigarea alegerilor din toamnă", a mai spus Blaga care le-a mulţumit atât democrat-liberalilor, cât şi liberalilor.

Anterior, în şedinţa separată a conducerii PDL s-a decis ca prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cătălin Predoiu să fie candidat pentru funcţia de premier.

"În BPN al PDL s-a votat ca Iohannis să fie candidatul ACL la prezidenţiale, a fost doar un vot împotrivă. De asemenea, s-a votat în unanimitate ca Predoiu să fie desemnat pentru funcţia de premier, conform protocolului ACL", au precizat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici