Cataramă declară că nu are dosar la CNSAS: Nu există niciun angajament de informator sau colaborator

Viorel Cataramă a declarat că, în urma discuţiile pe care le-a avut vineri cu angajaţii CNSAS, a observat că dosarul în care a fost emisă adeverinţa de informator al Securităţii e unul fals. Prezidenţiabillul Dreptei Liberale a spus că documentele care i-au fost prezentate nu au fost semnate de el.

296 afișări
Imaginea articolului Cataramă declară că nu are dosar la CNSAS: Nu există niciun angajament de informator sau colaborator

Cataramă declară că nu are niciun dosar la CNSAS: Nu există niciun angajament de informator sau colaborator

"Astăzi (vineri - n.r.) am fost la CNSAS, am cercetat dosarul în baza căruia s-a emis adeverinţa prin care eu, Viorel Cataramă: 1. Am fost calificat drept informator, de aproape toată presa şi 2. Am primit certificatul că nu am fost colaborator/lucrător al fostei Securităţi. Fac următoarele precizări, ca urmare a discuţiilor purtate: 1. Nu am niciun dosar la CNSAS. 2. Nu există niciun eventual angajament de informator/colaborator. 3. Datele din Adeverinţa sunt luate din dosarul unui terţ, cetăţeanul olandez HVR", a afirmat Viorel Cataramă, într-un punct de vedere remis MEDIAFAX.

Candidatul Dreptei Liberale la alegerile prezidenţiale a adăugat că actele false au fost introduse în dosarul aflat la CNSAS înainte de a fi trimis.

"4. Documentele prezentate sub semnăturile W sau Voicu sunt false, nefiind scrise/semnate de mine. 5. Actele false au fost introduse în dosar, înainte ca acesta să ajungă la CNSAS, instituţia punandu-mi la dispoziţie toate actele solicitate, atitudinea angajaţilor fiind extrem de profesionistă. 6. Voi contesta preambulul Adeverinţei şi voi cere expertiza grafologica; voi întreprinde toate demersurile pentru ca persoanele/instituţiile implicate să fie aduse în faţa justiţiei. 7. Voi solicita stenograma şedinţei Colegiului CNSAS şi voi informa opinia publică despre o eventuală încălcare a legii sau a regulamentelor. În concluzie, în România s-a pus în mişcare maşinăria ştirilor false, clădite pe încălcări grave ale legii, după modelul SUA; promotorii Statului Naţiune trebuie împiedicaţi prin orice mijloace să crească şi să-şi consolideze poziţie pe scena publică", completează Cataramă.

Viorel Cataramă, candidat la prezidenţiale, a fost informator al Securităţii, iar notele pe care le transmitea erau semnate de acesta atât cu numele real cât şi cu cele conspirative, „W”, „Viorel” şi „Voicu”, se arată într-o adeverinţă a CNSAS. Cataramă nu a fost însă colaborator al Securităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici