Cataramă: Vom solicita CEDO sancţionarea respingerii listei candidaţilor la europarlamentare

Viorel Cataramă anunţă sesizarea CEDO după respingerea listei Dreptei Liberale pentru europarlamentare. „Statul socialist român se face din nou vinovat de încălcarea articolului (...) care garantează exercitarea neîngrădită a dreptului fundamental la alegeri”, susţine preşedintele Dreptei Liberale.

923 afișări
Imaginea articolului Cataramă: Vom solicita CEDO sancţionarea respingerii listei candidaţilor la europarlamentare

Cataramă: Vom solicita CEDO sancţionarea respingerii listei candidaţilor la europarlamentare

„Prin hotărâre definitivă, Dreapta Liberală (DL) a fost exclusă din cursa pentru alegerile din 26 mai 2019. Statul socialist român se face, astfel, din nou vinovat de încălcarea articolul 3 din Protocolul numărul 1 la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care garantează exercitarea neîngrădită a dreptului fundamental la alegeri libere. Îi vom solicita CEDO sancţionarea acestui abuz”, susţine Viorel Cataramă.

Potrivit acestuia, Dreapta Liberală „va merge înainte”, iar „nerespectarea legii de către instituţiile statului şi abuzurile” demonstrează că lupta pentru „trimiterea socialismului în istorie are mari şanse de reuşită, iar partidul nostru reprezintă o veritabilă primejdie pentru socialiştii care de 30 de ani distrug România”.

„Deşi am fost împiedicaţi incorect să participăm la alegerile din 26 mai din cauza programului nostru politic, partidul Dreapta Liberală va menţine în program ca puncte principale anularea privilegiilor aristocraţiei bugetare, eliminarea pensiilor speciale şi concedierea a cel puţin 25% din personalul bugetar”, a adăugat Cataramă.

Într-o conferinţă de presă la Sibiu de joi, Cataramă a spus că „statul român în mod definitiv ne-a interzis participarea la alegerile europarlamentare din 26 mai, pe motiv că o parte din semnăturile depuse au avut vicii de formă şi / sau de fond. Ne-au recunoscut numai 86% din semnături, deşi la dosar se găsesc un număr de peste 240.000 de semnături valide”.

După depunerea candidaturilor Dreptei Liberale, Viorel Cataramă spunea că cei mai mulţi candidaţi de pe lista partidului pentru europarlamentare provin din sectorul privat, iar mesajul acestora se va axa pe intrarea României în spaţiul Schengen şi pe ”trimiterea socialismului în istorie”.

Conform acestuia, partidul său a depus o listă de 33 de candidaţi pentru Parlamentul European, dorind promovarea oamenilor de afaceri în funcţii publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici