Cazanciuc: Am un dialog permanent cu reprezentanţii CE şi în cadrul acestuia am discutat despre Codul penal

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, luni, după ce s-a întâlnit cu deputaţii din Comisia juridică a Camerei, că are un dialog permanent cu reprezentanţii Comisiei Europene şi în cadrul acestui dialog a discutat şi despre modificările la Codul penal.

277 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc: Am un dialog permanent cu reprezentanţii CE şi în cadrul acestuia am discutat despre Codul penal

Robert Cazanciuc (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Cazanciuc a fost întrebat dacă a fost contactat de către reprezentanţii Comisiei Europe în legătură cu modificările legislative aduse la Codul penal.

"Nu în mod special, dar există un dialog pe care-l am, în mod permanent, cu reprezentanţi ai Comisiei Europene şi, în cadrul acestui dialog, evident că am discutat despre modificările la Codul penal. Nu suntem într-o formulă în care cineva ne ceartă pentru anumite lucruri, ci avem un dialog în care noi încercăm să explicăm raţiunea unor demersuri din plan intern", a precizat Robert Cazanciuc.

El a fost întrebat dacă susţine modificările la Codul penal care au ajuns acum la Curtea Constituţională, ministrul Justiţiei răspunzând că nu ar vrea să discute chestiuni concrete până nu se pronunţă Curtea.

Robert Cazanciuc a mai fost întrebat dacă, după părerea lui, ar trebui ca parlamentarii să rămână funcţionari publici.

"E o discuţie care poate fi făcută în ce măsură parlamentarul este sau nu este funcţionar public. Există noţiuni diferite în sens civil şi în sens penal. Cred că şi aici ar trebui să aşteptăm decizia Curţii", a explicat Robert Cazanciuc.

El a spus că nu vrea să introducă în spaţiul public noţiuni sau aprecieri care să nu aducă clarificări.

Cazanciuc a evitat şi să spună dacă pe el l-ar îngrijora modificările făcute la Codul penal. "Singurul lucru pe care l-am spus astăzi destul de ferm Comisiei juridice este dorinţa mea de un dialog mai apropiat atunci când avem iniţitive de a modifica acte normative, pentru că buna noastră credinţă s-ar putea să se lovească de detalii pe care mebrii Parlamentului nu le pot cunoaşte uneori. Necorelarea unor texte poate să ducă la greşeli în aplicare", a mai spus Robert Cazanciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici