Cazanciuc, după audieri: Diplomaţii MAE pot sta cu fruntea sus la finalizarea procesului electoral

Secretarul general în Ministerul Afacerilor Externe, Robert Cazanciuc, a susţinut, marţi, după audierea sa în Comisia pentru apărare a Senatului, că, după finalizarea procesului electoral, toţi diplomaţii din minister pot să stea cu fruntea sus.

66 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc, după audieri: Diplomaţii MAE pot sta cu fruntea sus la finalizarea procesului electoral

Cazanciuc, după audieri: Diplomaţii MAE pot sta cu fruntea sus la finalizarea procesului electoral (Imagine: Ministerul Afacerilor Externe)

El a explicat că întrebările care le-au fost adresate reprezentanţilor MAE de senatori s-au referit la derularea procesului electoral în străinătate, la atribuţiile pe care le are ministerul în acest proces şi că le-a făcut senatorilor o expunere cronologică bazată pe textul de lege a atribuţiilor pe care le are ministerul în derularea procesului electoral.

"Cred că am avut ocazia de a clarifica toate întrebările, atât cele puse de senatori cât şi cele puse în spaţiul public în acest timp. Cred că, după acestă audiere şi după finalizarea procesului electoral, toţi diplomaţii din minister pot să stea cu fruntea sus, nu au fost niciun fel de suspiciuni cu privire la activitatea pe care ministerul trebuia să o desfăşoare potrivit legii", a precizat Cazanciuc.

El a mai spus că, având în vedere prevederile legale, foarte multe dintre întrebările publice referitoare la votul din străinătate îşi pot găsi răspunsul nu la Ministerul de Externe, ci la Biroul Electoral pentru secţiile de votare din străinătate.

"Ministerul a avut sarcina legală de a sprijini procesul electoral prin oamenii pe care i-a pus la dispoziţie şi prin logistica pentru buna desfăşurare a procesului electoral", a ţinut să precizeze Robert Cazanciuc.

Întrebat despre acuzaţiile de fraudă, secretatul general al MAE a explicat că ministerul nu a primit nicio acuzaţie de fraudă în mod direct şi că a fost o singură contestaţie care a ajuns la minister, referitoare la "renumărarea procesului de vot" şi care, în final a fost soluţionată tot de biroul electoral, aşa cum prevede legea.

Chestionat despre situaţia votului de la Paris, Cazanciuc a arătat că acest subiect nu este de competenţa MAE ci de competenţa Biroului electoral. "Modul în care s-a desfăşurat procesul electoral în secţie a fost reglementat prin instrucţiuni date de biroul electoral", a precizat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici