Cazul Silaghi, dezbătut în plenul Camerei în două-trei săptămâni

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că va convoca săptămâna viitoare Biroul Permanent pentru cazul Silaghi şi estimează că în două-trei săptămâni subiectul va fi discutat în plenul acestui for legislativ.

183 afișări
Imaginea articolului Cazul Silaghi, dezbătut în plenul Camerei în două-trei săptămâni

Cazul Silaghi, dezbătut în plenul Camerei în două-trei săptămâni (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"O să convoc săptămâna viitoare Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, urmând ca solicitarea Procurorului General privindu-l pe Silaghi să o distribui către Comisia juridică a Camerei. Dezbaterea în plen a raportului comisiei estimez să aibă loc în două-trei săptămâni, depinde şi de poziţia domnului Silaghi, care are dreptul de a-şi prezenta punctul de vedere în comisie. Procedura va fi una normală", a precizat Zgonea.

Şeful DNA a cerut, luni, procurorului general să sesizeze Camera Deputaţilor cu o cerere de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă, faptă din perioada în care a fost ministru al Transporturilor şi prin care l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache.

Ulterior, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Ovidiu Silaghi.

Deputatul PNL Ovidiu Silaghi declară, într-un comunicat de luni, că este nevinovat deoarece nu a cerut şi nu a primit niciodată foloase necuvenite de la omul de afaceri Nelu Iordache şi nu a influenţat şi nu a intervenit în niciun fel în privinţa executării sau ne-executării plăţilor din contractul Arad-Nădlac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici