CCR respinge sesizarea USR: Legea avertizorului de integritate e constituţională - surse

  • Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, miercuri, sesizarea USR privind legea avertizorului de integritate, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficial.
  • Legea merge la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis.
734 afișări
Imaginea articolului CCR respinge sesizarea USR: Legea avertizorului de integritate e constituţională - surse

Surse oficiale au declarat, miecuri, pentru MEDIAFAX, că sesizarea USR privind legea avertizorului de integritate a fost respinsă în unanimitate de judecătorii constituţionali.

USR a sesizat CCR, la începutul lunii mai, cu privire la legea avertizorilor de integritate, spunând că, în forma impusă de Coaliţia PSD-PNL-UDMR, „slăbeşte considerabil protecţia persoanelor ce vor să dezvăluie neregulile din instituţiile publice şi ridică obstacole considerabile în obţinerea fondurilor din PNRR”.

În sesizarea către CCR, au fost invocate patru argumente de neconstituţionalitate, printre care încălcarea obligaţiilor asumate în momentul aderării la Uniunea Europeană şi lipsa de claritate şi predictibilitate a unor prevederi.

USR a considerat că legea avertizorilor de integritate, în forma adoptată de majoritatea PSD-PNL-UDMR, contravine chiar Directivei UE pe care avea scopul de a o transpune (Directiva 2019/1937 a Parlamentului European şi a Consiliului din 23 octombrie 2019 privind protecţia persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici