Ce a vorbit Ciucă cu premierul Israelului. Principalele teme abordate de cei doi oficiali

Premierul Nicolae Ciucă şi prim-ministrul Israelului Naftali Bennet au discutat, marţi, despre lupta împotriva pandemiei, întărirea relaţiilor economice şi comerciale şi despre securitatea regională. Cei doi oficiali au vorbit şi despre situaţia dificilă din Ucraina.

1764 afișări
Imaginea articolului Ce a vorbit Ciucă cu premierul Israelului. Principalele teme abordate de cei doi oficiali

Cei doi premieri au avut, marţi, o discuţie telefonică, în timpul căreia au abordat o serie de elemente din agenda de cooperare bilaterală, precum lupta împotriva pandemiei, întărirea cooperării economice şi comerciale şi securitatea regională. Pentru România, Statul Israel e cel mai important partener comercial din Orientul Mijlociu.

Premierul Nicolae Ciucă i-a mulţumit lui Naftali Bennet pentru sprijinul oferit României de către Statul Israel în perioada de vârf a pandemiei, când a oferit 40 de concentratoare de oxigen.

De asemenea, au fost subliniate relaţiile foarte bune între cele două state şi guverne şi dorinţa de a marca prin continuitate această relaţie şi în perioada următoare.

Prim-ministrul român a anunţat întreaga deschidere şi sprijinul în chestiunile legate de situaţia dificilă din Estul Ucrainei, ca şi faţă de toate problemele sau clarificările de care ar avea nevoie partea israeliană pe acest subiect.

Prim-ministrul israelian, Naftali Bennett, a subliniat importanţa cooperării în domeniul securităţii, al sănătăţii dar şi în domeniul cibernetic, acolo unde partea israeliană are un nivel tehnologic ridicat. Înaltul oficial israelian a evidenţiat, în cadrul convorbirii cu premierul român, deschiderea totală faţă de România.

Bennet a arătat că doreşte ca piaţa israeliană să beneficieze de cât mai multe produse româneşti şi a menţionat deschiderea pentru a întări componenta turistică în România, afirmând că a vizitat ţara noastră alături de familie.

În final, Bennet l-a invitat pe premierul român într-o vizită oficială în Israel, discuţia făcând referire şi la planificarea unei reuniuni a celor două guverne, care ar urma să fie organizată în perioada următoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici