Ce cadouri va primi Regele Mihai din partea Camerei Deputaţilor

Regele Mihai va primi din partea Camerei Deputaţilor, marţi, un "tablou mare" cu Palatul Parlamentului, va semna în cartea de onoare a Camerei şi îi va fi conferit Colanul Camerei Deputaţilor, a declarat luni secretarul acestui for legislativ, Niculae Mircovici.

709 afișări
Imaginea articolului Ce cadouri va primi Regele Mihai din partea Camerei Deputaţilor

Regele Mihai (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Mircovici a precizat că la şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor s-a discutat despre şedinţa solemnă a Parlamentului, care va avea loc marţi dimineaţă, consacrată Regelui Mihai.

Potrivit lui Mircovici, Colanul Camerei Deputaţilor îi va fi oferit Regelui Mihai în Plenul Parlamentului, după discursul acestuia.

După discurs şi după decorare, va fi dezvelit bustul Regelui Carol I, oferit Parlamentului de către Casa Regală.

Ulterior, Regele va fi primi un cadou din partea Camerei Deputaţilor, a adăugat Mircovici. "Am înţeles că tabloul e mare. Colanul Camerei Deputaţilor nu se va pune pe gât, ci se va oferi într-o cutie", a adăugat secretarul Camerei Deputaţilor.

Mircovici a precizat că Regele Mihai va sta "separat, pe un jilţ", iar protocolul va fi similar celui utilizat în cazul şefilor de stat.

El a precizat că vor fi folosite locurile din lojele destinate invitaţilor, membrii Biroului Permanent al Camerei stabilind ca primul rând din fiecare lojă să fie oferite pentru a fi ocupate de reprezentanţii Casei Regale.

Secretarul Camerei a explicat că, după incidentul cu bărbatul care s-a aruncat de la balconul Parlamentului, s-a luat o măsură de siguranţă care constă în neocuparea primului rând din fiecare lojă a Palatului Parlamentului.

"Toate locurile din balcoane, chiar şi cele din primul rând, vor fi folosite. Astfel, 90 de locuri aflate în rândul unu din lojă, care nu sunt ocupate de obicei, am discutat să fie oferite Casei Regale", a precizat Niculae Mircovici, arătând că acest lucru este un gest de normalitate.

De asemena Mircovici a spus că Regele va semna în Cartea de onoare a Camerei Deputaţilor şi a precizat că, din câte ştie, Colanul Camerei Deputaţilor a mai fost oferit doar preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzec.

Mircovici a mai spus că luni seară, la ora 18:00, va mai avea loc o întâlnire între grupurile liberal care a fost iniţiatorula cestei şedinţe solemne şi reprez. SGG pentru a discuta despre ultimele detalii ale şedinţei solemne de marţi a Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici