Ce spun bucureştenii despre candidatura lui Traian Băsescu pentru funcţia de primar general al Capitalei

  • Traian Băsescu îşi vrea înapoi titulatura care i-a oferit ascensiunea în politică – cea de primar general al Capitalei
  • Şansele de izbândă ar fi cam mici, susţin analiştii politici
  • Între timp, printre bucureşteni părerile sunt şi pro, şi contra, deci votanţi sigur ar mai avea pe listă
30404 afișări

Traian Băsescu vrea din nou la Primăria Capitalei. Motivul? Susţinerea partidului pe care l-a creat şi care nu a avut loc la masa negocierilor cu PNL, USR şi PLUS pentru a crea o alianţă în jurul lui Nicuşor Dan. Şansele de izbândă ar fi cam mici, spun analiştii politici. Pe de-o parte, bucureştenii spun că l-ar vota. Ionuţ, spre exemplu, ne spune că i-ar strânge şi votanţi. Sunt şi unii care se opun. Pe motiv că ar fi cam bătrân şi nu lasă loc tinerilor politicieni.

Traian Băsescu a condus capitala din 2000 până ân 2004, când a fost ales preşedinte. S-a făcut remarcat pentru că a dărâmat peste 40.000 de chioşcuri şi magazine construite ilegal pe domeniul public. A fost în conflict şi cu taximetriştii din Bucureşti, care funcţionau ilegal. El a scăpat Bucureştiul şi de câinii maidanezi, care invadau străzile.

Ionuţ: Tot o să-l votez. Şi prietena mea şi o să mai vorbesc cu cineva. Era mult mai sincer decât restu.

Bărbat: A fost patriot şi s-a ţinut de cuvânt şi a avut o atitudine foarte proactivă şi a fost, cred eu, cel mai bun şi primar al Bucureştiului şi ministru cât a fost şi preşedinte.

Femeie: Băsescu deja de bătrân de-acu. Căutaţi mai tineri, mai, pe bune!

ADRIAN ZĂBAVĂ, analist politic: ”Cu şanse extrem de mici de izbândă. Ar fi o încheiere de carieră politică sau poate n-ar fi, ar fi reinceput de cariera politica, dar oricum cercul s-ar închide foarte neaşteptat. N-ai fi crezut că Traian Băsescu va mai juca un rol important în politica românească.”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici