Ce spune Cîţu despre certificatul verde propus de Comisia Europenă. Documentul va facilita libera circulaţie în UE

Premierul Florin Cîţu spune despre propunerea Comisiei Europene de creare a unui certificat „verde” - pentru a facilita libera circulaţie în condiţii de siguranţă - că nu vede „o problemă aici”.

954 afișări
Imaginea articolului Ce spune Cîţu despre certificatul verde propus de Comisia Europenă. Documentul va facilita libera circulaţie în UE

Ce spune Cîţu despre certificatul verde propus de Comisia Europenă. Documentul va facilita libera circulaţie în UE

Premierul a afirmat că certificatul prevede mai multe posibilităţi de a intra într-o ţară - vaccin, test negativ sau o persoană care a trecut prin boală: „nu este vorba doar despre un vaccin, este vorba despre mai multe forme care au existat şi anul trecut. Au existat ţări care anul trecut acceptau şi teste. Şi noi acceptăm teste, de exemplu, persoanele care vin din afara Uniunii Europene şi sunt testate pot să vină în România”.

„Deci nu văd o problemă aici. Era vorba despre un paşaport care nu există în acest moment şi nu a fost aprobat nicăieri”, a adăugat Cîţu.

Comisia Europeană a prezentat, miercuri, proiectul „certificatului verde digital", un instrument „nediscriminatoriu" şi „temporar", care, dacă va fi aprobat de Consiliul European şi de Parlamentul UE, ar urma să faciliteze circulaţia în spaţiul comunitar.

Pentru a intra în vigoare, acest sistem va trebui aprobat de Consiliul European, prin decizie în unanimitate de către toate cele 27 de ţări, şi de Parlamentul European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici